Haber Merkezi - Hazine ve Maliye Bakanlığı 2024 bütçesi kabul edildi. Bütçe görüşmelerinde 5.5 yıl aradan sonra Hazine ve Maliye Bakanı da bulundu.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, "Bu borçla, bu faiz yüküyle nasıl baş edeceksiniz, bütçe açığını nasıl aşağıya çekeceksiniz?" sorusunu yöneltti. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere,  "Yolsuzlukların en büyük kaynağı bu ihale sistemi. Türkiye 2002 yılında yolsuzluk endeksinde 64'üncü sıradaydı; 2022 şeffaflık endeksine göre 101'inci sırada" dedi. 

DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı

AKP'li Hüseyin Altınsoy ekonomik sorunların küresel çapta yaşandığını söyleyerek, "Para ve maliye politikalarının eş güdümlü yürütülmesiyle 2024 yılının ortasından itibaren dezenflasyon süreci başlayacak ve fiyat istikrarı tesis edilecektir" sözlerini kullandı.

azine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Sayın Bakan birtakım geziler yapıyor ama Türkiye'ye bir sermaye girişi yok" eleştirilerine şu yanıtı verdi: "Seyahatlerimin hemen hemen hepsinde ana gündem maddelerinden bir tanesi yeşil ve dijital dönüşüm olmuştur. Biz hiç kimseden kaynak istemedik, hiç kimseden para istemedik, Türkiye'nin paraya ihtiyacı yok" dedi. Daha sonra soru cevap bölümünde bu ifadelerine açıklık getireceğini söyleyen Şimşek, "Bizim, 'ikili ilişkiler çerçevesinde kaynağa ihtiyaç yok' demek istedim" diye konuştu. 

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar