Afrika kıtasının dışında da vaka bildirilen maymun çiçeği virüsü İsveç'de görülmüş ve Dünya Sağlık Örgütü, "uluslararası düzeyde endişe verici bir halk sağlığı acil durumu" ilan etmişti. M çiçeği virüsü vakalarına iki ülke daha eklendi.

Güney Amerika'da görüldü

Güney Amerika ülkesi Arjantin'de bir kargo gemisi şüpheli vaka nedeniyle demir attı. Rosario kenti yakınlarında Parana Nehri'nde karantinaya alınan gemi, Brezilya'nın Santos kentinden San Lorenzo Limanına gidiyordu.

Arjantinli yetkililer, gemide Hint uyruklu bir mürettebatın göğüs ve yüz bölgesinde cilt lezyonları görüldüğünü aktardı. Şüpheli vaka, diğer mürettebattan ayrılarak karantinaya alındı.

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl

Arjantin Sağlık Bakanlığı gelişme üzerine Halk Sağlığı Acil Durum Protokolünü devreye soktu. Gemiye sadece sağlık personelinin girişine izin verildi. Diğer mürettebata da test yapıldı.

Tayland vaka bildirdi

Tayland'da Tayland yerel medyasının yaptığı açıklamada, ülkede MPOX vakası kaydedildi.

Yerel haber ajansı Thai Enquirer'ın haberine göre, hasta, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden seyahat eden yabancı uyruklu bir kişi. Sağlık otoriteleri tarafından henüz konuyla ilgili  ayrıntı paylaşılmadı.

Editör: Erva Gün