CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin’e 'taşımalı eğitim' eleştirisi CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin’e 'taşımalı eğitim' eleştirisi

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul Göztepe yerleşkesindeki ve Kartal’daki fakültelerin Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınacağını açıkladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Göztepe yerleşkesinde yer alan Atatürk eğitim fakültesinin, iktisat fakültesinin, işletme fakültesinin ve siyasal bilgiler fakültesinin ve kartal’da yer alan finansal bilimsel fakültesinin Maltepe Başıbüyük yolunda yer alan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınmasına tepki gösteren öğrenciler sosyal medya üzerinden, “Bu yıl fakültemizi şehirden çok uzak bir kampüse taşıyorlar sırf Göztepe’yi ranta açabilmek uğruna. Zaten öğrenciler olarak barınma problemi yaşıyoruz. Buna ek olarak ulaşım problemi de yaşayacağız. İşletme öğrencileri olarak boyun eğmiyoruz, sesimizi duymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi ile Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi arasında araçla 13-17 km arası mesafe var. Yerleşkeye otobüslerle veya M4 metro hattındaki Küçükyalı durağında inerek otobüs aktarması ile ulaşımın sağlandığı belirtiliyor. Metrodan inerek yerleşkeye gitmeye çalışan bir yurttaşın 25-30 dakika yürümesi gerekiyor.

Editör: Ziya Burak Erol