Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Milliyet yazarı Zafer Şahin’in iddialarına sosyal medya aracılığıyla yanıt verdi. İddiaları yalanlayan Yavaş, söz konusu iddiaları haberleştiren Yeniçağ’a da “Bari siz yapmayın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHPTüzük Kurultayı, 4-6 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Kurultay'da konuşan Yavaş, konuşma yapacağına dair kendisine son 1 saat kala haber verildiğini ifade ederek, şu sözlerle sitem etti:

"Ben de Ekrem Başkan gibi Türkiye'nin meselelerine değinmek isterdim ama bir saat önce telefonla 'Siz de konuşsun' denildi. 14 belediye başkanından ikisini konuşturması ile aylardır sürdürülen fitne ortamına katkı sağlamış olduk." 

Yaşananları değerlendiren Zafer Şahin ise ABB Başkanı Yavaş'ın sözlerine ilişkin yazı yazdı.

Şahin, söz konusu yazısında, Yavaş'ın sözleri için "subliminal veda mesajı" ve "2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağının Ankara kulislerinde konuşulduğu" iddiasında bulundu.

Yeniçağ gazetesi ise Milliyet yazarı Zafer Şahin'in iddialarını "Ankara kulisleri kaynıyor, CHP’den ses yok! Mansur Yavaş kafasına koydu yıl sonunda" başlığıyla haberleştirdi.

Yavaş, haberin paylaşılmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de

Haberi alıntılan Yavaş, "Bazılarını anladık fikirleri neyse onu zikrediyorlar. Siz bari yapmayın" sözleriyle tepki gösterdi.

Editör: Esin Özdemir