Güncel

Mansur Yavaş'ın Melih Gökçek'e açtığı dava sonuçlandı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve kullanmaya devam ettiği konutların satışında usulsüzlük tespit edildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve kullanmaya devam ettiği konutlar açılan dava sonucu satışında usulsüzlük tespit edilerek tekrar ABB'ye devredildi.

Melih Gökçek’in daha önce belediye lojmanı olan Dikmen’deki konutları kanuna aykırı bir şekilde eşi Nevin Gökçek ve avukatları Fatih Atalay ve Salih Çelen adına satın almasına karşı Mansur Yavaş'ın açtığı dava sonuçlandı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, satın alma işleminin usulsüz olduğuna ve Gökçek’in halen konut ve ofis olarak kullandığı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediyesi adına tesciline karar verdi. Karar sonucu Gökçek, ikamet ettiği evden tahliye edilecek.

Dört adet dubleks konut 2018'de düzenlenen ihale ile 7 milyon 900 bin TL’ye satılmıştı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi satın alma işleminin usulsüz olduğuna ve Gökçek’in halen konut ve ofis olarak kullandığı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediyesi adına tesciline karar verdi.