Politika

Mansur Yavaş, Öcalan açıklamalarını değerlendirdi: "En iyi cevabı toplum verecek"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin “Hepimiz şaşkınız. Geçmişte söylenenlerle şimdiye bakıldığı zaman tavır değişikliğinin sebebini anlamaya çalışıyoruz. Buna en iyi cevabı toplum verecektir" dedi.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a ilişkin açıklamaları için “Hepimiz şaşkınız. Geçmişte söylenenlerle şimdiye bakıldığı zaman tavır değişikliğinin sebebini anlamaya çalışıyoruz. Buna en iyi cevabı toplum verecektir" dedi.

Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’da bulunan Yavaş, "Son 24 saatte toplumun nabzını tutabildiniz mi" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Onu tutamadım. Herhalde yarın, birgün grup toplantıları bittikten sonra daha iyi değerlendirilecektir. Biz de o zaman daha iyi nabız ölçme imkanı bulacağız. Çünkü bugün Yeni Şafak gazetesi de Sayın Bahçeli'nin yaptığı açıklamaların tersine bir manşet attı. İlginç şeyler oluyor yukarıda. Göreceğiz hep beraber."