Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Ben Ankara halkına ve değerli mesai arkadaşlarımıza yeni bir müjde vermek istiyorum. Geçen hafta Çevre Bakanımızla görüştük. Biz 500 itfaiye eri daha talep etmiştik sanıyorum 300 civarında itfaiye eri almamıza izin verecek" dedi. 

ABB Başkanı Yavaş, ABB İtfaiye Daire Başkanlığı'nda düzenlenen yemin törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, vinçten atlayan itfaiye erleri, Yavaş'a bayrağı takdim etti.

Mansur Yavaş, burada yaptığı konuşmada, şehit olan İtfaiye Erleri Orçun Yaşar ve Fahri Can Yavaş'ı da rahmetle andı. İtfaiye hizmetlerinin önemini anlatan Yavaş, şunları söyledi:

"Belediyelerin en önemli görevlerinden biri itfaiyedir. Çünkü evinde bir şekilde yangına maruz kaldığında arayacağı tek yer itfaiyedir. Anında itfaiyenin ulaşmasını ve müdahale etmesini bekler. Hatta zaman zaman itfaiyemiz 3 dakikada, 5 dakikada bile ulaşsa o 3 dakikalar, 5 dakikalar bilin ki onlara bir asır gibi gelir. Bu nedenle önceki dönemlerden başlamak üzere bir yangın ihbarı geldiği zaman ve bizim itfaiye istasyonlarımız, araçlarımız oraya ulaşıp müdahale ettiği zaman, bunların hepsi kayıt altına alınıyor. Bizler de daha teknolojik bir şekilde müdahale etmek için bu çağda icat edilmiş ne varsa özellikle itfaiyelerimizi tehlikeye düşürmeden, nasıl müdahale edebileceksek bu konuda hiçbir zaman para pul hiçbir şey esirgemeden en son teknolojinin mutlaka ve mutlaka itfaiyelerimizde, itfaiye teşkilatımızda bulunması için çalışıyoruz. Zaman zaman sosyal medyadan gördüğümüz uygulamaların da eğer başarılı olmuş ise başarısı teşvik edilmişse drone ile söndürme gibi ne varsa bunların hepsini de itfaiye teşkilatımızda en modern şekilde olması için uğraşıyoruz."

"Göreve geldiğimizde itfaiye teşkilatında 154 araç vardı"

Öte yandan, göreve geldiklerinde itfaiye teşkilatında 154 araç ve 764 personel olduğunu hatırlatan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Gültekin Uysal: Durduğumuz yerde zımba gibi duruyoruz Gültekin Uysal: Durduğumuz yerde zımba gibi duruyoruz

"Bu kadar önemli bir teşkilatta göreve geldiğimizde 154 tane araç vardı. Şu anda 146 tane yeni alınan araçla 292'ye çıkardık hâlâ da almaya devam ediyoruz. Personelimiz 764 kişiydi. 2020 yılında 295, 2022 yılında 149, 2024 yılında da 100 olmak üzere 544 sivil savunma ve itfaiyecilik bölümünden mezun toplamda 544 personel alımıyla sayımızı bin 146'ya çıkarmış bulunuyoruz." 

Editör: Esin Özdemir