Haber Merkezi Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaşkırsal kalkınma kooperatifleri, birlik ve derneklerin temsilcileriyle Ankara Kent Konseyi'nde bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, kırsal kalkınmaya 5 yılda 880 milyon lira destekte bulunduklarını söyleyen Yavaş, çiftçilerin üretime teşviki için belediye bünyesindeki Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından önemli çalışmalar yapıldığını bildirdi. 

Bununla birlikte, ata tohumunu saklamak için yer altında depolar yaptıklarını aktaran Yavaş, "Ankara'nın yüzdesi 97'si boş arazi. Bunun en az yüzde 50'si tarıma uygun. Bir şekilde destek olup çiftçinin tekrar üretmesini sağlamalıyız" diye belirtti. 

Köylerde güneş enerjisine yönelik çalışmalara ilişkin de konuşan Yavaş, bu konuda yönetmelikte eksikler bulunduğunu ve hukuki düzenleme gerektiğini vurguladı.

"Üretim yapacak çiftçi bulamayacağız"

Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi

ABB Başkanı Yavaş, Türk çiftçisinin maliyet sorunları nedeniyle üretimi bırakmaya başladığını da dile getirerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Biz kendi kendine yeten ender ülkelerden biriydik. Neden yurt dışından alma ihtiyacı hissettik, niye kendi çiftçimizi desteklemiyoruz? Oysa Anayasa'da da yazıyor, bütçenin belli bir yüzdesinin çiftçiye destek olarak verileceği. Yurt dışından getirip vatandaşa ucuz yediririz diye düşünürken yarın bir gün doğal gazda, petrolde olduğu gibi fiyatı onlar belirlemeye başlayacak. Üretim yapacak çiftçi de bulamayacağız. Rusya-Ukrayna savaşından sonra iklim değişikliği de gösterdi ki artık gıdaya erişim zorlaşıyor. Önümüzdeki yılların en büyük petrolü gıda olacak."

Editör: Haber Merkezi