Ankara Kent Konseyi'nin (AKK) 6'ncı Olağan Genel Kurulu yapıldı ve mevcut başkan Halil İbrahim Yılmaz, tekrar başkanlığa seçildi. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Biz bu kenti sadece bize oy verenlerle değil, herkesle birlikte idare etmek istiyoruz. Herkesin yönetime katılmasını istiyoruz. Ankara için fikri olan herkesin mutlaka buraya gelip fikrini söylemesini istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ANKA'dan Düzgün Barış Deniz'in haberine göre, AKK 6'ncı Olağan Genel Kurulu, kent konseyi yürütme kurulu ve kent konseyi başkanı seçimi gündemiyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Genel Kurul'da, iki bin 450 delegenin katılımıyla yapılan oylamada, Halil İbrahim Yılmaz iki bin 446 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi.

Buradaki konuşmasında, Başkent’te yaşayan herkesin yönetimde yer alması gerektiğini vurgulayan ABB Başkanı Yavaş, "Biz bu kenti sadece biz verenlerle değil, kentin yüzde 100’üyle, herkesle birlikte idare etmek istiyoruz" dedi. 

Öte yandan, herkesin yönetime katılmasını istediklerini belirten Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara için fikri olan herkesin mutlaka buraya gelip fikrini söylemesini istiyoruz. Bunda son derece samimiyiz. Yaptığımız çalışmalarla Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmemiz gerekiyor. Ankara'da yaşayan şu andaki 6 milyon nüfusun sorunsuz bir şekilde yaşaması ve kentten keyif almasını istiyoruz. Ankara'da yaşamaktan gurur duymasını istiyoruz. Bunu da ancak hep birlikte bir masaya oturup, hep birlikte çözüme ulaştırıp, hep birlikte de başarıya ulaştıracağız. Kent Konseyi’nin geçmiş beş yılını tebrik ediyorum."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

Editör: Esin Özdemir