Politika

Mansur Yavaş belediyelerin SGK borçlarına ilişkin konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alarak SGK borçlarının tahsil edileceğini açıklaması sonrası ABB Başkanı Mansur Yavaş, "SGK borcunun artmasının tabii ki sebepleri var. Ülke ekonomisinin durumu ortada pandemi AŞTİ çalışmadı, AGO gelir elde edemedi ücretsiz taşımalar arttı, toplu taşıma fiyatları da en aşağı seviyede tutuldu" dedi.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alarak “SGK borçlarının temin edileceğine ilişkin açıklaması üzerine başlayan tartışmalara istinaden bir basın toplantısı düzenledi. Yavaş açıklamasında tartışmaya konu olan borçların miktarını da açıkladı.

Mansur Yavaş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

“Göreve geldiğimizde oluşan bor yüküyle karşı karşıya kaldık bu durum bizim için ciddi mali zorluklar yarattı. Çalışma Bakanının yaptığı açıklamada bahsedilen SGK borç tutarı Ankara Büyükşehir iştiraklerinin borcudur. Bu iştirakler biz göreve geldiğimizde ne durumdalardı şimdi ne durumdalar bunları size anlatacağım.

"Mali durum raporunu 31.12.203’te hazırlayıp bütün belediye meclis üyelerimize dağıttık. Bunlar zaten web sayfamızda açıklanıyor. Oradaki tabloya bakınca göreceksiniz ki ABB mali durum raporunda borçlarımızın miktarı 1774 milyon 422 bin dolar azalmış. Bu kredilerin birçoğu daha önceki dönemde çekilmiş, bunların ilk ödeme tarihi bir kuruş ödenmeden seçimi kaybedeceklerini tahmin ettikleri için yeni yönetimin sırtına sarılmış.

"Ülke ekonomisinin durumu ortada"

"SGK borcunun artmasının tabii ki sebepleri var. Ülke ekonomisinin durumu ortada pandemi AŞTİ çalışmadı, AGO gelir elde edemedi ücretsiz taşımalar arttı, toplu taşıma fiyatları da en aşağı seviyede tutuldu. Aslında düşünseler biz kendilerine yardımcı oluyoruz. Biz bu zor durumda vatandaşın en azından iktidarın bozduğu ekonomide daha fazla ezilmemesi için ulaşım su gibi rakamları çok aşağıda tutuyoruz. Ancak biz bunu siyaset malzemesi yapmadık. Peki biz bunları hangi kaynakla yapacaktık? Dolaylı olarak sigorta primleri geciktirildi.