Güncel

Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi'nde gençlerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Belediye başkanının diğer kamu görevlilerinden tek fakının seçilerek gelmek olduğunu belirten Yavaş, belediyenin de doğumundan ölümüne kadar insanların her türlü insani ihtiyaçlarını karşılayan kuruluş olduğunu söyledi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin 2023-2024 Bahar Dönemi Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Atılım Üniversitesi Lamia Ergenekon Konferans Salonu'nda ‘Yerel Yönetimleri Sorunları’ başlığıyla düzenlenen programa katılan Yavaş, öğrencilerle yerel yönetimler hakkında konuştu.

Belediyenin doğumundan ölümüne kadar insanların her türlü ihtiyacını karşılayan kuruluş oluğunu belirten Yavaş,  belediyenin önceliklerinin kentin altyapısı, sağlıklı su, toplu ulaşım gibi konular olması olduğunu söyledi. Yavaş, “Her belediye başkanının bir çılgın projesi var. Çılgın proje dediğiniz zaman da bu çılgın projelerin birçoğu da çöp proje olduğunu görürsünüz. Ama bunun hesabını da soracak bir merci yok. Gereksiz proje adı altında o kadar çok paralar harcanıyor ki halbuki insanların ihtiyaçları bellidir. Bugün ücretsiz internet insan hakkıdır, yeşil alan artık insan hakkı olarak anılıyor. Herkese bütün dünyada gelişmiş ülkelerde kabul ediliyor ki evine en yakın yerde spor yapma hakkıda bir haktır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, sosyal destek alan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için yaptığı destekleri anlatan Yavaş, “Özellikle destek alan ailelerimizin çocukları hayata eşit şartlarda başlamıyor. Bunların birçok ihtiyaçları var. Okulda ihtiyaçları var, okula giderken ihtiyaçları var… Biz bunu fark ettik şu anda 60 bin civarında ortaokul ve lise öğrencisi bizden ücretsiz biniş kartı alıyor. Yani evinden uzaksa o ortaokul veya lise oraya ücretsiz gelip gidiyor. Bazı çocuklar okula gidemiyor, servis ücreti ödeyemiyor ailesi. Bunlardan 16 bin kadarının servis ücretini ödüyoruz. Yine bu küçük çocukların arkadaşları teneffüste kantinden alışveriş yapıyor ama destek alan ailelerin çocukları alışveriş yapamıyor. Aç gidiyorlar, öğrenme güçlüğü çekiyorlar ve hayata mağlup başlıyorlar çünkü öğrenemeyince eğitiminde başarılı olamıyor. Kantinlerle anlaşma yapıp günlük 25 liralık kantinden alışveriş yapma hakkı tanıyoruz. Çocukların okuması için girdikleri sınavların tümünün ücretini ödüyoruz. Ve en önemlisi biz bu çocukların yine Türkiye'de Ankara Büyükşehir'den başka yok tamamının düzenli et yiyebilmesini sağlamak adına sadece kasaplarda ve marketlerde et alanında kullanılacak para yatırıyoruz.”

Ankara’ya hizmet ederken ‘Buradan kime kaç oy çıkmış’ diye bakmadan herkese eşit hizmet uyguladığını aktaran Yavaş, şunları da ekledi: “Gidiyorum köyün birinde kanalizasyon yok. Ankara'da 232 köyde kanalizasyon açıktan akıyordu. Oranın hangi partiye oy verdiğinin önemi var mı? Eğer şurada biraz vicdanınız varsa o kanalizasyonun kenarında çocuklar oynuyorsa kime oy verdiklerinin önemi var mı? Belediyenin önceliklerinin bu olması gerekmez mi? Bunları yapmadan siz başka projelere para harcayabilir misiniz? Peki onların hangi partiye oy verdiğinin bir önemi var mı? Yok. Ama eğer bunu yapan yöneticiler varsa işte bunların da bu davranışların da hesabının sorulacağı bir sistem lazım. Onun için de hukuk lazım ülkede. Hukuk olmayan bir ülkede ne ekonomi gelişir, ne insan hakları gelişir, ne de sizler eşit şartlarda iş yarın imkanı bulamazsınız çocuklar."