Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Manisa’nın Akhisar ilçesinde hamile kadına şiddet uygulayan Yılmaz A.'nın Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığını duyurdu. Bakan Tunç, "Kadına şiddet, sebebi ne olursa olsun asla kabul edilemez. Kadına şiddet, açık ve tartışmasız bir şekilde insan hakkı ihlalidir. Kadına karşı şiddet konusunda sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyor, şiddeti amasız, fakatsız kesin bir şekilde reddediyoruz. Çünkü kadına şiddet, insanlığa ihanettir" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de konuya ilişkin sosyal medya hesabından, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darp edilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz" sözlerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Burdur'da halk buluşmasında konuştu: CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Burdur'da halk buluşmasında konuştu:

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, paylaşımında, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darp edilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz. Kadına yönelik şiddet, yasal olarak suçtur; ahlaki olarak da insanlık dışıdır. Bu şiddeti engelleme imkânı varken seyredenlerin durumu da vahimdir" ifadelerinin kullandı.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar