Genel

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem yaşandı

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tedbir amaçlı Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da eğitime 1 gün ara verildi.

Abone Ol

Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre deprem çevre illerde de hissedildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada Malatya'nın Kale ilçesi 10:46'da 5.9 büyüklüğünde deprem olduğu bildiridi. Açıklamada, depremin 10.07 km derinlikte meydana geldiği kaydedildi.

Malatya ve Diyarbakır ve Elazığ'da vatandaşlar korkudan sokaklara çıktı. 

Malatya Valisi Yavuz: Okullar tatil edildi

Deprem sonrası A Haber'de konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, okulların tahliye edildiğini belirtti. Yavuz, il genelindeki okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. 

Malatya Valisi Seddar Yavuz'un CNN Türk'e yaptığı bir diğer açıklamada, şunları söyledi:

"Kayda değer bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Herhangi bir yıkım söz konusu değil. Kırsalda saha tarama çalışmaları devam ediyor.

Doğrulanmamış görüntülerin yayınlanmamasına özen gösterelim. Şu ana kadar herhangi bir yaralanma da söz konusu değil. Tedbir olarak eğitime 1 gün ara verildi. Öğrencilerimizi ailelerinin yanına gönderdik."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan açıklama

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diyerek, şunları ifade etti:

Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir.

Elazığ Valisi: Araştırmaya başladılar

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, sosyal medya hasabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun Merkez üssü Malatya olan deprem ile ilgili tüm ekiplerimiz sahada araştırmaya başladılar" dedi.

Kahramanmaraş Valiliğinden açıklama

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada da "Malatya ili Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem ilimizde de yoğun şekilde hissedilmiştir. Ekiplerimiz saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibariyle herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabbim tüm afetlerden milletimizi korusun" ifadelerine yer verildi.

AFAD: Can ve mal kaybı bulunmamakta

AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasında, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, “Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” denildi.

Sağlık Bakanlığı: Can kaybı bildirilmedi

Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından depremle ilgili yapılan açıklama, "Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

Bakan Kurum: İhbarlar değerlendiriliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Gelen ihbarları değerlendirdiklerini belirten Kurum, ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kurum’un açıklaması şöyle:

“Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Şanlıurfa Valisi: Eğitime ara verildi

Şanlıurfa Valisi Hasan Işıldak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kent genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Işıldak'ın paylaşımı şu şekilde:

Bugün Malatya’da meydana gelen ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle resmi ve özel eğitim kurumlarının bütün kademelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.