Politika

Mahmud Abbas, Gazze'ye gideceğini duyurdu

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'de yaptığı konuşmada, Gazze'ye gitme kararı aldığını söyledi.

Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu Olağanüstü Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Filistin halkının meşru haklarını savunan duruşunu takdir ettiğini belirtti.

"Gazze'ye gideceğiz"

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ayrıca Gazze'ye gitme kararından söz ederek, "Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze'ye gitme kararı aldık, bunu yaparız." ifadelerini kullandı.

Abbas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında ölen binlerce çocuğu hatırlatarak "Gazze'ye gideceğim. Bizim hayatımız Gazze'deki çocukların hayatından daha değerli değil." dedi.

BMGK'ya kendilerinin güvenli şekilde Gazze Şeridi'ne ulaşmalarını sağlama çağrısında bulunan Abbas, Gazze'den sonra da Kudüs'e gideceğini ifade etti.

Abbas, "Ya zafer ya da şehadet." dedi.

Müslüman ve Arap liderlere ve BM Genel Sekreteri'ne İsrail'in saldırılarını durdurmak için Gazze Şeridi'ni ziyarete katılmaları çağrısında bulunan Abbas, şunları kaydetti:

"149 ülke Filistin devletini tanırken, yalnızca 50 ülke İsrail'i tanıyor. Dünya ülkeleri adaleti anlamaya başladı ve Filistin devletini tanımaya devam ediyorlar. ABD'yi de Filistin'i tanımaya zorlayacağız."

"Filistin özgür olacak. Yaşasın Filistin-Türkiye kardeşliği"

Kararlı Filistin halkının bağımsızlığına ve özgürlüğüne "er ya da geç" kavuşacağını vurgulayan Abbas, "İşgalci yok olmaya mahkum, Filistin özgür olacak. Yaşasın Filistin-Türkiye kardeşliği. Filistin'e destekleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Filistinlilerin direnişinin devam edeceğini vurgulayan Abbas, şunları kaydetti:

"Dimdik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız. Halkımız ne olursa olsun oradaki (Filistin) gaspçıları defedecektir."

Filistin Devlet Başkanı Abbas ayakta alkışlandı

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın TBMM Genel Kurulunda 46 dakika süren konuşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Abbas salondan ayrılışı sırasında milletvekillerini selamladı.

Abbas'ın konuşmasının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "24 Temmuz'da ABD senatosunda bir savaş suçlusu, aynen böyle meclis kürsüsüne çıkarak, her noktası ve her cümlesi yalana dayalı şov olan bir konuşma yapmıştı. Bugün burada Mahmud Abbas'ın her cümlesinde hakikati ve Filistin davasını ifade ettiği bu güzel konuşması dolayısıyla her biriniz adına yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Kurtulmuş daha sonra olağanüstü toplantıyı kapattı.

Olağanüstü toplantıyı eski TBMM Başkanları ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da izledi.