Haber Merkezi - Yeniden adaylığı nedeniyle uzunca bir süre gündemden düşmeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) yarışa giren Gökhan Zan hakkındaki iddiaların ardından açıklamalarda bulundu. 

Turgay Kocakaya isimli kişinin 'AKP Hatay İl Binası'ndan aradığını' söyleyerek kayıt altına aldığı görüşme sırasında Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdiği ileri sürüldü. İddialara göre, Gökhan Zan ise 5 milyon dolar için pazarlık etti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulunan Savaş, şunları söyledi: 

"Daha önce beni aday yaptırmamak için işbirliği yapmışlardı. Şimdi de kazandırmamak için işbirliği yapmışlar. Benimle alakalı başka bir şey yok. Burada CHP'nin kazanmaması, Lütfü Savaş'ın başkan seçilmemesi için belli çevrelerin çabaları var. Önce Lütfü Savaş'ı nasıl aday ettirmeme meselesi vardı o eşik aşılınca nasıl kaybettirileceğine girmişler. İşte, şu günlerde konuşulanlar onların yansıması. Ama ben bu kadar para ettiğimi, 5 milyon dolarlık adam olduğumu bilmiyordum yani."

Interpol tarafından dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aranan şüpheli Bodrum'da yakalandı Interpol tarafından dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aranan şüpheli Bodrum'da yakalandı

"Konuşmaları dinleme gereği bile duymadım"

Bununla birlikte, şu an seçimde harcayacak paralarının olmadığını belirten Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"İnanın bizim şu anda seçimde harcayacak paramız yok. Biz nasıl para vereceğiz? Bugüne kadar benimle çok uğraşıldı ama kimse 'Bu adam hırsız, bu adam ahlaksız, bu adam kayırır, birilerine tuzak kurar' diyemedi. 'Lütfü Savaş aday olmasın' diyenler oldu. Niye? Çünkü kazanıyorum, kazanma alışkanlığım var. Bu seçimi de kazanacağız. Burada Lütfü Savaş'ı kazandırmamak için iş birliği yapmışlar.

Ama enteresan bir şey, aralarında hiçbir duygusal, politik bağ olmayanlar, Lütfü Savaş'ın kazanmaması için buluşmuşlar. İnanın, ben bu olayların hiçbirinde yokum. Bu konu patlamadan önce burada iki haftadır konuşuluyordu. İnanın, ben bu konuşmaları dinleme gereği bile duymadım."

Editör: Haber Merkezi