Dünya

Lübnan-İsrail sınırında 7 Hizbullah üyesi öldü

Lübnan-İsrail sınır hattındaki çatışmalarda 7 Hizbullah mensubunun öldüğü bildirildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "görev sırasında" 7 mensubunun hayatını kaybettiğini bildiren Hizbullah, bu ölümlere neden olan çatışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Hizbullah ayrıca İsrail'e ait Menara askeri bölgesine ve Branit Askeri Üssü'ne güdümlü füze ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 34’e yükseldi.

İsrail ordusunun açıklaması

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise, Lübnan'ın güneyindeki Şeba Çiftliklerinde bulunan bir hücreye, İsrail'e roket atma girişiminde bulunacakları gerekçesiyle saldırı düzenlendiği belirtildi.

İsrail ordusu ayrıca Lübnan topraklarından İsrail'e doğru roketli saldırı düzenlemek isteyen silahlı bir kişinin hedef alındığını kaydetti.

Açıklamada, silahlı kişinin Baram yerleşim birimine yönelik roketli saldırı girişiminde bulunduğu ancak hava saldırısıyla vurulduğu aktarıldı.

Lübnan resmi ajansı NNA da İsrail savaş uçaklarının, ülkenin güneyindeki Kefr Kila ve Tel Nahhas bölgelerine saldırı düzenlediğini duyurdu.