Genel

LÖSEV’li minikler Ata’nın huzurundaydı

Çeyrek asrını kutlayan LÖSEV, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaşı Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümü için Anıtkabir’de bir araya getirdi.

Abone Ol

Cemre Polat/Ankara

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV, 21'inci Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nda ailesindeki gençleri, çocukları; bağışçıları, gönüllüleri ve aralarında Gazeteciler Cemiyeti’nin de bulunduğu 20’yi aşkın cumhuriyet sevdalısı sivil toplum kuruluşunu Ata’nın huzurunda buluşturdu. LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer ve vakfın yönetim kurulu üyelerinin öncülük ettiği törende, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Mali Sekreter Ali Topçu, Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yılmaz ve Denetim Kurulu Üyesi Süreyya Oral’ın yanı sıra lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar, hastalığı yenen gençler, aile komiteleri, bağışçılar ve gönüllüler ile birçok demokratik kitle örgütü temsilcisi yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlamak için 20’den fazla demokratik kitle örgütünü Anıtkabir’de bir araya getiren “Büyük Anıtkabir Buluşması”nda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllüler, Ata’nın huzuruna çıkarak ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerini sundu. Katılımcılar, Dr. Üstün Ezer ve miniklerin eşliğinde Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine LÖSEV motifli çelenk bıraktı. Mozoleye gelen Ezer ve beraberindeki heyet, çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu. Sonrasında Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Dr. Ezer, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Ezer, “Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftamızda ziyarete gelmenin gururunu yaşıyorum”

Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından Ezer, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Ülkemizin kurucusu, ulu önderimiz Sevgili Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkarak düzenlediğimiz 21'inci Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftamızda sizi ziyarete gelmenin gururunu yaşıyorum. Atam, sen çok zor koşullarda Kurtuluş Savaşımızı yaparak düşmanları nasıl yenip denize döktüysen biz de Lösemi canavarı ile savaşarak yeneceğiz ve yakında zaferimizi ilan edeceğiz. Kurduğun ülkede, açtığın yolda senin izinden kararlılıkla yürüyoruz. Bugüne kadar lösemili çocuklarımıza çıkarılan engeller ve ödetilen bedeller karşısında yılmadık, yorulmadık. Bundan sonra senin bıraktığın bayrağı devir alarak 'Nerede kalmıştık?' diyeceğiz. Seni şükranla anıyor ve hasretle özlüyoruz."

Daha sonra vakıf üyeleri tören alanında büyük boy Türk bayrağı açarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk portresini taşıdı. LÖSEV'in etkinlikleri, Anıtkabir ziyaretinin ardından Anıtpark ve Anıttepe Spor Tesisleri'nde devam etti. LÖSEV Kurucusu Dr. Üstün Ezer, 15 Eylül Cuma günü LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’nde demokratik kitle örgütleriyle düzenlediği toplantıda “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını hep beraber büyük bir coşkuyla kutlayalım” mesajı vermişti. Toplantıda da söz verildiği üzere LÖSEV ve 20’den fazla sivil toplum kuruluşu Ata’nın huzurunda buluşarak örgütlenmenin gücünü gözler önüne serdi.