DİCLE KAVAK EKMEKCİ /ANKARA- Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nde Danışman Statüsü’ne sahip bir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV, lösemisiz-kansersiz, çocukların sağlıklı ve mutlu olduğu bir dünya hayaliyle lösemili çocukları bir araya getirmek için armağan edilen “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında etkinliklerine başladı. LÖSEV, löseminin sembol rengi turuncu ile farkındalık yaratmak amacıyla löseminin tedavi edilebilen ve önlenebilen bir hastalık olduğunu tüm Türkiye’ye duyurmayı ve lösemili çocukların zorlu mücadelelerine dikkat çekmeyi hedefliyor.
Pediatrik Hematolog, Onkolog Dr. Üstün Ezer ve arkadaşları bundan tam 25 yıl önce lösemili çocukları hayallerine kavuşturmak amacıyla LÖSEV’i kurdu. 8 Kasım 1998’de kurulan LÖSEV, kuruluş gününü 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olarak lösemili çocuklara ve ailelerine armağan etti.
Türkiye genelinde kurumsal sosyal sorumluluk sahibi birçok kurum ve kuruluş 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda gece bina aydınlatmalarını turuncu yaparak haftaya ve çocuklara destek vermeye başladı. Hafta boyunca ülke genelinde tarihi anıtlardan modern yapılara, kamu kuruluşlarından özel kuruluşlara dek köprü, gökdelen, anıt, yüzlerce noktada turuncu ışıklar yanacak. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda “Ben de LÖSEV'in ve Lösemili Çocukların yanındayım, turuncumla farkındayım” diyen herkes de, turuncu kıyafetler giymeye, sosyal medya profillerini turuncuya boyamaya başladı.
Turuncu Şenliği ile iyiliğin ve sevginin gücü
LÖSEV, Lösemili çocuklar haftası kapsamında lösemili çocuklara umut olmak için Turuncu Şenliği gerçekleştirdi. Ankara Anıtpark’ta gerçekleşen şenlik ve yürüyüşte lösemili çocuklar ile gönüllülerin kalpleri birleşti, farkındalığın rengi turuncu, umut aşıladı.
2-8 Kasım Lösemili çocuklar haftası farkındalık etkinliğine iyileşmiş gençler ve çocuklar, aileleri, gönüllüler ve LÖSEV bağışçıları katıldı. Halk oyunları gösterisinden sonra DJ. Fatih Kanmaz sahne aldı, çocuklar müzik ve danslarla moral buldu. LÖSEV’in iyileşmiş çocuklarından Hikmet Emir, yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte yoklama aldı.
“HERKES BURADA, LÖSEMİ YOK”
“HİKMET EMİR – YOKLAMA: SEVGİ (BURADA), İYİLİK (BURADA), UMUT (BURADA), MÜCADELE (BURADA), KAHRAMAN ÇOCUKLARIMIZ (BURADA), LÖSEV AİLELERİ (BURADA), LÖSEV GENÇLERİ (BURADA), LÖSEV FAYDA TOPLULUKLARI ( BURADA ), ÇARŞI ( BURADA ), LÖSEVE GÖNÜL VERENLER (BURADA), LÖSEMİİ (YOOOOK)”
Ezer, “Güneşin rengi ile bu hafta lösemili çocuklarımızın yanında olacağız”
LÖSEV kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Güneşin rengi ve sıcaklığı turuncu bizim farkındalık rengimiz. Yaşasın LÖSEV Yaşasın Lösemili Çocuklar” diyerek, “Bu hafta kahraman lösemili çocuklarımızın yanında olacağız. Ana kucağındaki bebekten, devletin en üst koltuğundaki kişilere kadar herkesin bu hastalığın ve lösemili çocuklarımızın farkında olmaları, destek vermeleri gerekir” açıklamasında bulundu. Ezer, löseminin çağımızın hastalığı olduğunu vurgulayarak, “25 yıl önce lösemide başarı oranı yüzde 20’lerde iken bugün bu başarı LÖSEV’in hastanesi LÖSANTE’de yüzde 94. Hedefimiz ise yüzde 100’e ulaşmak” dedi. Lösemi görülme sıklığının her geçen yıl arttığını vurgulayan Ezer, “Kanserojen asbest yüklü gemiler, radyasyon ile radyoaktif atıklar, derelere ve denizlere atılan madenlerin atıkları, asbest, zehirli civa ve deprem molozları, GDO’lu şekerler, hormonlar, Çin tuzu ve kimyasal madde katıklı yiyecekler, egzoz dumanı, trans yağlar, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme lösemiyi ve kanseri arttırıyor” ifadesinde bulundu.Ezer devamla, “Biliyoruz ki bir çocuğun hayatından daha önemli ve değerli bir şey olamaz. Çocukların zengini fakiri, doğulusu veya batılısı olamaz. Bütün çocuklar eşittir. Lösemili çocuklarımıza destek olurken masum bir çocuğun hayatını kurtarırken tüm insanlığı da kurtardığımızı unutmayalım. Lösemi ve kanser önlenebilen bir hastalıktır. Kontrolsüz bir şekilde çoğalan kanser yapan nedenler ile topyekûn mücadele etmeliyiz. Biz kazanacağız” dedi.
LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver ise, “Siz de turuncululaştırabildiklerimizden misiniz? Löseminin farkındayız. Çocuklarımızı seviyoruz, koruyoruz ve kolluyoruz diyorsan 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda turuncu iyilik zincirine bir halka da sen ekle. Sevgi, iyilik ve umut dolu mücadelemizde biz kazanacağız” diye konuştu.
Turuncu balonlar gökyüzüne umut saçtı
LÖSEV, dünyada hızla artış gösteren lösemi ve kanser vakalarına küresel bir farkındalık yaratmak amacıyla tüm Türkiye’de birbirinden farklı etkinliklerle, çocukluk çağı kanserleri içinde en sık görülen lösemiye dikkat çekmeye devam ediyor. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, löseminin rengi olan “Turuncu” ile lösemili çocuklara destek ve toplumsal farkındalık için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Lösemili çocuklar haftasının kapsamında farklı yaş gruplarından öğrenciler LÖSEV’in hastanesi LÖSANTE’de buluştu. Tedavisi devam eden Lösemili çocuklara moral vermek ve lösemiye karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Ankara’nın farklı ilçelerinden farklı yaş gruplarından ve okullardan bir araya gelen bin öğrenci, lösemili kardeşlerine destek oldu. Lösemi tedavisi gören arkadaşları için getirdikleri turuncu balonlarını güzel dilekleri ile havalandırdı ve arkadaşlarının iyileşmelerini dileyerek düzenlenen etkinliklerle umut dolu anılar biriktirdi. LSV Eğitim Kurumları da eğitim gören ilkokul öğrencileri de jimnastik gösterisi ve modern dans gösterisi ile etkinliğe renk kattı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte umudu ve dayanışmayı temsil eden LÖSEV turuncusu balonlar gökyüzüne salındı.
Ayrıca, BKM imzalı Güldür Güldür televizyon şov programından Ali Sunal, Açelya Topaloğlu, Berkay Tulumbacı, Onur Atilla, Fatih Öztürk ve Aziz Aslan, Lösemili Çocuklar Haftası Kapsamında LÖSANTE hastanesine gelerek yatarak tedavi gören lösemili çocuklara moral verdi. Gülmenin iyileştirici gücüyle lösemili çocuklara umut olan ekip, lösemili çocuklarla sohbet etti, hafta kapsamında turuncu kurdelelerini taktı.
Lösemili çocukların hayallerine giden yollar, turuncu ışıklarla aydınlanıyor
LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda, Türkiye’yi löseminin farkındalık rengi turuncuyla aydınlatarak löseminin tedavi edilebilen ve önlenebilen bir hastalık olduğunu duyurmayı amaçlıyor.
Editör: Ramazan Atabey
Yorumlar