Dünya

Libya'dan "Türkiye'nin Libya'da istikrarı destekleyen tutumunu takdir ediyoruz" açıklaması

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, başkent Trablus'ta Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü. Başbakan Dibeybe, söz konusu görüşmede, Türkiye'nin Libya'da istikrarı destekleyen tutumunu takdir ettiklerini bildirdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, başkent Trablus'ta Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. 

Söz konusu görüşmede, Dibeybe, Türkiye'nin Libya'da istikrarı destekleyen tutumunu, seçimlerin yapılmasına ve geçiş döneminin sonlandırılmasına ilişkin uluslararası çabaların desteklenmesindeki rolünü takdir ettikleri belirtildi. 

Bununla birlikte, Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı "Hakomitna" adlı platformun sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, Dibeybe ile Fidan'ın iki ülke arasındaki iş birliğinin yanı sıra siyasi ve ekonomik konuları da ele aldığı bildirildi. 

Bakan Fidan'ın ise Libya ziyaretinin başta 'Gazze'deki durum ve Libya'da seçimlerin yapılmasına ilişkin uluslararası çabaların desteklenmesi' konuları olmak üzere bazı ortak öneme sahip konuların ele alınması kapsamında gerçekleştiğini aktardığı açıklandı.