Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınavdan tam puan alan Osman Kaan Çalışkan, astrofizikçi olmak istediğini söyledi.

Milli Eğitim'den İPA raporuna tepki Milli Eğitim'den İPA raporuna tepki

Birinci sınıftan beri düzenli olarak ders çalıştığını ve kitap okuduğunu belirten Çalışkan, "Bu sayede sınavı kolaylıkla yaptım. Eve gelip önce ödevlerimi yapıyordum. Sonrasında ek ders ve sorularımı çözüyordum. Birinci olacağımı sınavdan çıktığımda hissettim’’ dedi.

Fen ve sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarında okumak isteyen 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezi sınavın sonuçları açıklandı.

LGS sınavında 352 öğrenci tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 puan aldı. Sınavda tam puan alan öğrencilerden biri de Ankara’da yaşayan Osman Kaan Çalışkan oldu.

“Gurur duyuyorum”

Babası Deha Çalışkan ise oğlunun başarısına ilişkin şunları söyledi:

“Öncelikle eğitimde tasarruf olmaz diyerek tüm imkanları ona sağladık. Sürekli test çözmesi gerektiğini söyledik. Test kitaplarıyla kendisine destek verdik. Hocalarımızın da katkısı vardı. Duygularımı ifade edemiyorum. Oğlumla gurur duyuyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”

Muhabir: Kağan Karacehennem