Levent Egeli (foto2)ATİLA GÜVENÇ- Avrasya Legends Turnuvası bu yıl 2'nci yaşını yavru vatan Kıbrıs Korienum Golf Sahasında 3 gün süren bir turnuva ile tamamlandı. Turnuva ile ilgili akıllara takılan, merak edilenleri; yıllardır farklı sporların ve golfün içinde olan  Asya (Anadolu) Takımı Kaptanı Levent Egeli'ye sorarak gün yüzüne çıkardım. 
----------------------------------------
Avrasya Legends, Ekim 2022 tarihinde ilk kez olarak uygulanmaya başlandı. Adından da anlaşılabileceği gibi Avrupa (İstanbul) ve Asya (Anadolu yakası KKTC dahil) golf klüplerinin tıpkı Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa arasında erkekler arası yarışması gibi düzenlenen, 60 yaş ve üzeri golfcülerin (Legends) seçimi ile yapılan bir golf  turnuvasıdır.
-------------------------------------
Asya ve Avrupa Legends takımları turnuvası fikri  aslında var olan Avrasya Kupasından doğdu. Bu yıl 7'nci yaşına giren bu Kupa son 6 senedir yapılıyordu. Ancak orada handikap (0-9 single) sınırı olması nedeni ile bir çok oyuncu oynamaya yer bulamıyordu. 2022 de Klassis Golf Kulübünden Serdar  Candar başkanın girişimleri ile kulüpler ve kulüp başkanları ve kaptanları ile konuşularak, bu önemli  turnuva harici kalan ve bugüne kadar hiç düşünülmeyen 60 yaş ve üstü ve handikapı 23'ü geçmeyen oyuncuların da katılımı ile böyle bir turnuva düzenlenmiş oldu.
-------------------------------------
Turnuva ilk kez 2022 yılında başladı ve bu yıl ikincisi oynandı. 2022 yılı ve 2023 yılı kazananı Avrupa takımı oldu.
Oyun formatı aynı Ryder Cup formatı gibi; 3 günlük bir turnuva. For ball beter ball, Foursomes  (alternate shots), Tekler match Play.
3 günlük maçlar, iki kişilik takımlar halinde veya tekler halinde, maç oyunu ile oynanıyor. Her atışta, her delikte her şeyin  oynandığı bu doğrudan yüzleşme formülü atmosferi heyecanlandırıyor ve parkuru gerçek bir stadyum haline getiriyor.
--------------------------------------
Kaptanların ve takımların seçimi tam bir uyum içinde oluşuyor. Türkiye’deki tüm golf spor klüplerinin başkan ve kaptanları ile yapılan görüşmeler sonrası kaptanlar adaylar arasından, Avrupa ve  Asya (Anadolu) kaptanı olarak seçiliyor. Bu seçimden onur ve gurur duyan, seçilen kaptanlar; kaptan seçildikten sonra takım kurma sorumluluğunu üstleniyorlar. Kaptanlar da golf kulüplerinin kaptanları ile konuşarak ve onların da verebilecekleri oyuncuları tespit ederek, handikaplarına bakarak ve yıl içindeki başarılarını analiz ederek kendisinin en iyi  takımını 12 asil 2 yedek oyuncu olarak oluşturuyor. 
--------------------------------------
Bu yıl 2023'ün takımları önceki yıl olduğu gibi Türkiye ve KKTC Golf Külüplerinin destekleri ile oluştu. Asya (Anadolu) takımında bu yıl İzmir Golf Klübü, Bodrum Golf Kulübü, Kuşadası Golf Kulübü, Kuzey Kıbrıs Golf Kulübü, Ankara Golf Kulübü oyuncuları ve Avrupa takımında ise Klassis Golf Kulübü, Kemer Golf Kulübü ve İstanbul Golf Kulübü oyuncuları yer aldı.
--------------------------------------
Levent Egeli "Bu turnuvalarda kaptan seçilmek çok ayrı bir gurur. Golf hayatı boyunca alınabilecek en üst seviyede bir onur.
Hele tüm klüplerin kaptan ve başkanlarının beni 2. kez bu onurlu göreve getirmeleri hayatımın en mutlu anılarından biri olmuştur. Bu herkese zor nasip olur. Bu anlamda herkese teşekkür ediyorum. Bunu hiç unutmayacağım." şeklinde mutluluğunu da belirtiyor.

FB_IMG_1484081497177Avrasya takımı kaptanı Levent Egeli  

TFF duyurdu! Burak Yılmaz, PFDK'ye sevk edildi TFF duyurdu! Burak Yılmaz, PFDK'ye sevk edildi

Aileden sporcu, aslen İzmirli olup 1988 yılında iş için İstanbul’a gelmiş Levent Egeli.  Uzun yıllar İzmir Karşıyaka spor kulübünde basketbol oynamış, A takımına kadar yükselmiş, basketbol yıldız milli takıma çağrılmış, İngiltere’de okuduğu dönemde üst üste 4 yıl İngiliz  Üniversiteler Basketbol takım kaptanlığı yapmış.
Askerliği süresince SHAPE Nato Karargahı takımına seçilerek Ordular arası turnuvalara katılmış, sonrası iş hayatına atılarak golf sporuna çok sevdiği kuzeni Nuri Egeli ve Aynur Egeli vasıtası ile 1988'de İstanbul Golf Kulübünde golf sporu ile tanışarak başlamış. 
Bir çok kupalar kazanan Levent Egeli, İstanbul Golf Klübünde 2 dönem yönetim kurulu üyeliği, Klasiss Golf Kulübünde yönetimde sonrası kaptanlık yapmış. İzmir Golf Kulübünde kaptanlık olmuş ve Türkiye  Golf Federasyonunda yönetim kurulu üyesi olarak 3 dönem çalışmış golfün içinde olan birisi.

Editör: Atila Güvenç