Haber Merkezi - Aydın’da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan Zeren Ertaş sıkışarak hayatını kaybetti. Ülke genelinde yaşanan olaya ilişkin üniversite öğrencileri eylemlerini sürdürürken Aydın Kent Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştiren öğrenciler açıklama yaptı: "Bozuk olduğu bilinen, defalarca arızalanan ve aylardır yapılan uyarılara rağmen hiçbir önlem alınamayan asansörün içinde can veren sıra arkadaşımızın ölümünden sorumlu olan KYK ve yurt yönetimidir. Yaşanan olaydan iki hafta öncesine kadar benzer bir olay daha yaşanmış ve 15 kız öğrenci arkadaşımız B Blok’ta bulunan asansörde mahsur kalmıştı" şeklinde konuştu. 

Açıklama sonrası düzenlenen yürüyüşte öğrenciler, "Elim kaza değil, cinayet", “Kader değil ihmal” yazılı dövizleri taşıdı, “Aydın uyuma öğrencine sahip çık” sloganlar atıldı.

"Yürüyüşe bile tahammül etmiyorlar"
Arkadaşlarının, KYK Yurdu asansöründe yaşamını yitirmesine tepki gösteren ancak yürüyüş talepleri engellenen öğrenciler, BirGün’e şunları söyledi: 

“Dün gece bir sürü askeri, polisi, kampusun yokuşuna kadar yığabiliyorlar ama Vali bizim yürümemize izin vermiyor. Siyasetçiler de siyaset peşinde. Polis de bize karşı barikat kurup, bize terörist gibi davranıyor. Unutturmaya çalışıyorlar, yürüyüşü yarına ertelemeye çalışıyorlar. Aydın esnafı nerede? Bizim sayemizde ekmek yiyen esnafın gelip bize destek vermesini bekliyoruz. Bir üniversite öğrencisi, arkadaşımız yaşamını kaybetti. Yürüyüş yapmamıza bile tahammül etmiyorlar.”

Öğrencilere ters kelepçeli gözaltı
Yaşanan olayın yerine karanfil bırakmak için yürüyüşe geçen öğrencilere polis sert müdahalede bulundu. Sosyal medyada yer alan videoda bazı öğrencilerin ters kelepçeyle gözaltına alındığı görüldü.

Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar