Bu hafta sinemalarda 8 yeni film gösterilecek Bu hafta sinemalarda 8 yeni film gösterilecek
Yemek yarışması Masterchef Türkiye'de yapılan "Kuzu Uykuluk" yemeği, kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Kuzu uykuluk, kuzu veya koyunun kaburga kısmından elde edilen özel bir et parçasıdır. Uykuluk, kaburgaların üzerinde yer alan ve etin özel aromasını ve yumuşak dokusunu veren, kalınca bir yağ tabakasının altında bulunan et dilimleridir. Bu lezzetli et parçası, et severler arasında oldukça popülerdir ve genellikle özel günlerde veya restoranlarda sunulan bir yemektir. Kuzu uykuluk, pişirildiğinde yağ tabakasının erimesi ve etin yumuşaklığı sayesinde özellikle ızgarada veya fırında pişirildiğinde muhteşem bir tat sunar. Uykuluk, uzun süreli ve yavaş pişirme yöntemleriyle de hazırlanabilir, bu da etin daha da lezzetlenmesine yardımcı olur. Etin etrafındaki yağ tabakası, pişirme sırasında etin içine işleyerek ona zengin bir aroma ve lezzet katar. Malzemeler  
- Kuzu uykuluk (tercihen kemiksiz ve kalın dilimlenmiş) - Zeytinyağı veya sıvı yağ - Tuz - Karabiber - Kekik - Sarımsak (isteğe bağlı) - Limon suyu (isteğe bağlı)
Tarif
  1. Kuzu uykulukları oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletin. 2. Uykulukları bol tuzlu suda bir süre bekletin. Bu, etin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 3. Uykulukları sudan çıkartıp iyice kurulayın. 4. Bir kaseye zeytinyağı veya sıvı yağ ekleyin. İsteğe bağlı olarak doğranmış sarımsak ekleyebilirsiniz. 5. Kuzu uykulukları zeytinyağı karışımına ekleyin ve her tarafını yağ ile kaplayacak şekilde iyice ovun. 6. Etleri tuz, karabiber ve kekikle bolca marine edin. Bu şekilde birkaç saat buzdolabında bekletmek, lezzetin ete iyice işlemesini sağlayacaktır. Ancak zamanınız yoksa hemen pişirebilirsiniz. 7. Izgarayı ya da tavayı iyice kızdırın. 8. Uykulukları, üzerlerinde fazla yağ kalmasını sağlayarak ızgara veya tavada her iki tarafı da güzelce kızartın. Etin iç sıcaklığının yaklaşık 65-70°C olması idealdir. 9. Pişmiş kuzu uykulukları servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak limon suyu sıkarak servis yapın.