CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kuyu-14" operasyonları kapsamında, İstanbul’da iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 15 şüphelinin yakalandığını, yakalananlardan 14'ünün tutuklandığını bildirdi.

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu yakalanan şüphelilerin Bahçelievler'de 26 Haziran'da gerçekleşen kasten adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme eylemini yaptıkları, Sultanbeyli'de 3 Temmuz'da E.S.K. isimli iş yerinin kurşunlanması eylemini gerçekleştirdikleri, Ataşehir'de 3 Temmuz'da S.O. ve M.O. isimli 2 farklı iş yerinin kurşunlanması eylemi yaptıkları, Eyüpsultan ve Bayrampaşa'da 11 ve 13 Temmuz'da 6 farklı iş yeri kurşunlama, tehdit ve kasten yaralama eylemlerine karışan şüpheliler olmak üzere 25 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında toplam 10 farklı eyleme karıştıkları tespit edildi."

Son olarak, operasyonlarda yedi ruhsatsız tabanca, AK-47 uzun namlulu silah, otomatik tabanca, hassas terazi, muhtelif miktarda uyuşturucu ile çok miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildiği belirtildi.

Editör: Esin Özdemir