Genel

Kütahya'da yaklaşık 1000 öğrenci bağımlılığa karşı farkındalık için yürüdü

Abone Ol

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 1000 kişilik grup, bağımlılığa karşı yürüyüş yaparak farkındalık mesajı verdi.

Yeşilay Kütahya Şubesi ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen "Sağlık İçin Bir Adım At" temalı yürüyüşün katılımcıları, Zafer Meydanı'nda toplandı.

Vali Yardımcısı Fikret Zaman, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, gençliği bağımlılıklardan kurtarma mücadelesinde en büyük destekçilerinin Yeşilay olduğunu söyledi.

Anayasada da bu mücadeleye yer verildiğini belirten Zaman, "Bütün kurumlarımızla düzenli olarak bir araya gelip bu konuda neler yapıyoruz, neler yapmamız gerekiyor, hedeflerimizi konuşuyoruz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal da sağlıklı ve bağımlılıktan uzak nesillerin yetişmesi için herkesi Yeşilay gönüllüsü olmaya davet etti.

Daha sonra öğrenciler, kentin yöneticileriyle Atatürk Bulvarı'nda yürüyerek sigara, alkol, uyuşturucu bağımlığıyla mücadeleye destek verdi.