Politika

Kurum, görevi devraldı: Gövdemizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na getirilen Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki'den düzenlenen törenle devraldı.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine getirilen Murat Kurum, sağlık sorunları nedeniyle görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den görevi devraldı. Devir- teslim töreninde konuşan Kurum, "Sadece kendiliğinden dahi yıkılan binalar var. Başta İstanbul olmak üzere 81 ilimizde deprem dönüşümü noktasında yapılması gereken her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin valilerimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle hep birlikte elimizi, gövdemizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ANKA'dan Düzgün Barış Deniz'in haberine göre, Kurum,  bakanlıkta gerçekleşen tören ile görevi Mehmet Özhaseki'den devraldı. Burada yaptığı konuşmada, görevden vicdanen rahat olarak ayrıldığını belirten Özhaseki, "Bugün buradan ayrılırken vicdanen rahat olarak ayrılıyorum. Görevi en az benim kadar iyi yönetecek bir arkadaşıma devrediyorum. Benim yarım bıraktığım işleri Murat Kurum kardeşim devam ettirecektir" dedi. 

Kurum: Deprem konutlarını bir an önce teslim etmek istiyoruz

Öte yandan, Özhaseki'ye teşekkür ederek, yarım kalan projelere devam edeceğini bildiren Murat Kurum ise 11 ilde yapılan deprem konutlarını bir an önce teslim etmek istediklerini söyledi. Ülke genelinde deprem dönüşümünü en hızlı şekilde yapacaklarını kaydeden Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Görev aldığım her işte amacım, aziz milletimize hizmet etmektir. Ülkemiz malumunuz bir deprem ülkesi. Çok acılar yaşadık. Bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Başta 11 ilimizde afetten etkilenen vatandaşlarımızın evlerini bir an önce teslim etme arzusuyla tüm ekibimizle görevimizi layıkıyla yapıp, vatandaşlarımıza karşı sözlerimizi tutmaya gayret edeceğiz. Tabii sadece 11 ilimizde değil, bugünlerde yaşadığımız, şahit olduğumuz sadece kendiliğinden dahi yıkılan binalar var. Başta İstanbul olmak üzere 81 ilimizde deprem dönüşümü noktasında yapılması gereken her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin valilerimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle hep birlikte elimizi, gövdemizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz."