Dünya

Kuru Otlar Üstüne'nin Sevim'i Ece Bağcı'ya Amerika'dan ödül

Nuri Bilge Ceylan’ın Oscar yolcusu ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminde ‘Sevim’ karakterine hayat veren genç oyuncu Ece Bağcı'ya ödül geldi. Bağcı, Amerika'da düzenlenen Chicago Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi oldu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Nuri Bilge Ceylan'ın 76’ncı Cannes Film Festivali’nde ‘Altın Palmiye’ için yarışan ve Merve Dizdar’a ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran filmi "Kuru Otlar Üstüne", uluslararası festival yolculuğuna devam ediyor. Türkiye'nin Oscar aday adayı olarak gönderceği filmden, sevindirici bir haber daha geldi.

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen film festivallerinden olan 59. Chicago Uluslararası Film Festivali’nde yarışan filmim oyuncularından Ece Bağcı’ya  ödül geldi. Bağcı festivalden ‘En İyi Yardımcı Performans' ödülünü kazandı. Festivalin sitesinde yer alan açıklamada, "En İyi Yardımcı Performans dalında Gümüş Hugo ödülü, Sevim'in unutulmaz karakterini büyük yoğunluk ve derin incelikle yorumlayan Ece Bağcı'ya veriliyor" ifadesi yer aldı.

Deniz Celiloğlu, Musab Ekici ve Merve Dizdar'ın başrollerini paylaştığı film; Erzurum’a bağlı ücra bir köydeki zorunlu hizmetinin son yılında umutla İstanbul’a atanmayı bekleyen resim öğretmeni Samet’e odaklanıyor.