Haber Merkezi - Nuri Bilge Ceylan’ın 29 Eylül’de Bir Film dağıtımıyla vizyona giren filmi "Kuru Otlar Üstüne" tüm zamanların en çok izlenen Nuri Bilge Ceylan filmi oldu. Ceylan'ın dokuzuncu uzun metrajlı filmi olan Kuru Otlar Üstüne, dün itibariyle 308.730 seyirciye ulaşarak Ceylan'ın sinemada en çok izlenen filmi oldu. 

box-office-turkiye-kuru-otlar-ustune-gisenin-zirvesinde-hnhi

Kars'ta havuza düşerek yaralanan atmaca tedavi altına alındı Kars'ta havuza düşerek yaralanan atmaca tedavi altına alındı

Başrollerini Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici'nin paylaştığıf film; hem eleştirmenler, hem de sinema seyircisi tarafından çok beğenildi. Altıncı haftasında vizyon yolculuğuna devam eden Kuru Otlar Üstüne, ücra bir kasabada yaptığı zorunlu görevini tamamlayıp tayin olmayı bekleyen bir öğretmenin hikayesini konu ediyor. Genç bir öğretmen olan Samet, Doğu Anadolu'da zorunlu görevini yapmaktadır. Onun en büyük hayali, zorunlu hizmetini tamamlamasının ardından İstanbul'a tayin olmaktır. Ancak onun hayatı, meslektaşı Kenan ile bir kız öğrenci tarafından asılsız olarak tacizle suçlanmasıyla altüst olur. Kendisini bir anda büyük bir sıkıntının içinde bulan Samet için işler, kendisine yardımcı olabilecek meslektaşı Nuray ile tanışmasıyla değişir.

ddd

Editör: Deniz Ali Tatar