İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, öğretmen atamalarında “yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat” düzenlemesinin iptali için Danıştay’da açtıkları davanın 21 Mayıs’tan beri beklediğine dikkat çekti. Böyle bir süreç yönetiminin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Zorlu, "Hukuki ve meşru olan tavır, bu kararı dava sonuçlanana dek bekletmek ya da uygulamamaktır. İlgili mahkeme açısından ise adli tatile girmeden yürütme durdurma kararı verilmeli ya da dava nihayete ermeliydi" dedi.

Zorlu, sosyal medya hesabından öğretmen atamalarındaki mülakat uygulamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. İYİ Partili Zorlu’nun paylaşımında, şu ifadeler yer aldı:

CHP Sözcüsü Yücel, MYK gündemine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu: CHP Sözcüsü Yücel, MYK gündemine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu:

"Kamuoyuna yansıyan kimi iddialara göre mülakat sonuçlarının açıklanmamasının sebebi Danıştay’da açmış olduğumuz dava imiş...
Öncelikle yeni uygulama (%50) kararından bir kaç sonra açmış olduğum dava, aşağıda görüldüğü üzere 21 Mayıs 2024’den itibaren açık bir şekilde beklemektedir. Öğretmenlerimiz ve aileleri merak içerisinde beklerken okulların açılmasına günler kala öğrenciler mağdur olabilecektir. Hukuki ve meşru olan tavır, bu kararı dava sonuçlanana dek bekletmek ya da uygulamamaktır. İlgili mahkeme açısından ise adli tatile girmeden yürütme durdurma kararı verilmeli ya da dava nihayete ermeliydi. Böyle bir süreç yönetimi kabul edilebilir değildir."

Editör: Esin Özdemir