Uluslararası birçok şirkete hizmet veren CrowdStrike adlı siber güvenlik şirketinde yaşanan sorun nedeniyle birçok hizmet durdu. 

Büyük bankalar, medya kuruluşları ve havayolu şirketlerinin de bulunduğu bir dizi küresel şirket, toplu bir yazılım sistemi kesintisinden etkilendiğini bildirildi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır. Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME’lerimiz ile paylaşılmıştır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.

Samsung One UI 7, Galaxy S25 ile birlikte geliyor Samsung One UI 7, Galaxy S25 ile birlikte geliyor

Bakan Uraloğlu: Siber saldırı söz konusu değil

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, küresel yazılım sorununa ilişkin şunları söyledi:

İlgili kurumlarla derhal irtibata geçtik. Siber saldırı söz konusu değildir. Aksaklığın bir bölümünü anlattık. Sistemi bir an önce işler haline getireceğiz. Zarara uğrayan, etkilenen sistemlerle ilgili bazı kurumlarımızda hemen müdahaleyle aksaklığın önemli bir bölümünü atlattık. Birkaç saat içerisinde vatandaşı etkiler durumdan çıkarılmış olur.

Muhabir: Nihal Alp