Ekonomi

Kurbanlık satıcısı: Satışlar durgun, gelen giden yok

Kurbanlık satıcısı Eyüp Kaplan, satışların durgun olduğunu belirterek, "Şu üç gün içerisinde daha 24 tane hayvan satabildik. Zaten görüyorsunuz Kadirli hayvan pazarında insan da yok hayvan da yok. Sadece bir arkadaşımız var burada, o da buranın yerlisi daha bir tane hayvan bile satamadı" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kurulan kurban pazarında bayrama sayılı günler kalmasına karşın durgunluk devam ediyor. Kurbanlık satıcısı Eyüp Kaplan, satışların durgun olduğunu belirterek, daha önceki yıllarda satışların iyi olduğunu ancak bu yıl ne insan ne de hayvan olduğunu söyledi. 

ANKA'dan Burhan Demircioğlu'nun haberine göre, yaklaşık 20 yıldır bu işi yaptığını kaydeden Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Üç gün önce buraya geldik. Yaklaşık 90 tane hayvan getirdik buraya. Şu üç gün içerisinde daha 24 tane hayvan satabildik. Zaten görüyorsunuz Kadirli hayvan pazarında insan da yok hayvan da yok. Sadece bir arkadaşımız var burada, o da buranın yerlisi daha bir tane hayvan bile satamadı. Şimdiye kadar satışlar durgun, gelen giden yok. Daha önceki seneler piyasa daha iyiydi. Hayvan daha çok iyi para ediyordu ve maliyeti de uygundu bize. Alabiliyordu vatandaş. Şu an maliyeti de fazla alım güçleri de yok."

Kaplan: Artık götüremiyoruz da satamıyoruz da

Öte yandan, Sunullah Kaplan ise her şeyin iki üç katına çıktığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı: 

"Maliyetler, her şey iki üç katına çıkmış fakat biz hayvanlarımızı satamıyoruz. Nedenini sorarsanız, alım gücü olmadığından dolayı. Her şey iki katına çıkmış fakat bir emekli alıyor 10 bin lira. Gelip uzaktan baka baka 'oğlum bu hayvanı neye verirsiniz siz' dediğinde biz, 10 bin lira diyoruz.' Oğlum zaten bizim aldığımız 10 bin lira, ayın sonunu nasıl getirebileceğiz' diyor. Yani almadan çekip gidiyorlar. Şöyle bir endişe var. Tekrar Bitlis'e götürsek maliyetler katlaya katlaya ikiye üçüncü basamağa çıkar, yani artık götüremiyoruz da satamıyoruz da."