Haber Merkezi - Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık varlığının önemli merkezleri arasında yer alan Erzurum’da, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında hareketlilik başladı. Bayrama bir aydan kısa bir zaman kala vatandaşlar şimdiden fiyat araştırmasına başladı.

QUBITRIUM girişimi, ACT Venture Partners'den 1,5 milyon avro yatırım aldı QUBITRIUM girişimi, ACT Venture Partners'den 1,5 milyon avro yatırım aldı
Ancak hayvan pazarlarında hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlık fiyatları cep yakıyor. Besiciler, geçen yıl ortalama 80-120 bin lira olan büyükbaş kurbanlıkların bu yıl 130-150 bin lira arasında, geçtiğimiz yıl 7-10 bin lira arasında olan küçükbaş kurbanlıkların ise bu yıl 10-15 bin lira arasında değişiklik gösterdiğini söyledi. 
 
ANKA'dan Orhan Bozkurt'un haberine göre, besiciler, yüksek fiyatların nedenini enflasyon ile tarım ve hayvancılık sektöründeki girdi rakamlarının yükselmesine bağlıyor. Bununla birlikte, Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 70-80 civarında zamlı olarak vatandaşları karşılıyor.

Editör: Haber Merkezi