Genel

Kurban atıklarını önlem almadan toprağa verenlere idari para cezası uygulanacak

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kurban kesimini belirlenen standartlara uymadan kesen veya kurban atıklarını gerekli önlemleri almadan toprağa veren kurum, kuruluş ve işletmelere, çevreyi kirletenlere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Abone Ol

İstanbul Valiliği, sosyal medya aracılığıyla, kurban kesimini belirlenen standartlara uymadan kesen veya kurban atıklarını gerekli önlemleri almadan toprağa veren kurum, kuruluş ve işletmelere, umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Öte yandan, vatandaşların hijyenik bir şekilde ibadetini yerine getirilmesi için gerekli tüm tedbirlerinin alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

 "Kurban kesimini, belirlenen standartlara uymadan kesen ya da kurban atıklarını gerekli önlemleri almadan toprağa veren kurum, kuruluş ve işletmelere ve umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca Tarım İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımızın, sağlıklı, hijyenik ve huzurlu bir şekilde kurban ibadetini yerine getirebilmeleri için gereken tüm tedbir ve önlemler alınmıştır."