Genel

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı'dan Soğanlı Vadisi'ne ilişkin açıklama

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Soğanlı Vadisi ve restorasyonu tamamlanan Tahtalı Kilise'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yazgı, ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle, bölgeye yeteri kadar turisti çekemediklerini vurguladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı'nın, Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Soğanlı Vadisi ve restorasyonu tamamlanan Tahtalı Kilise'de incelemede bulunduğu açıklandı.

Soğanlı Vadisi ve restorasyonu tamamlanan Tahtalı Kilise'de incelemelerde bulunan Yazgı, ulaşımdaki sıkıntılar nedeniyle yeteri kadar turisti bölgeye çekemediklerini belirterek, "Yıllık 10 binlerde olan turist sayısı, bu çalışmalar, Büyükşehir Belediyemizin, Valiliğimizin yaptığı yatırımlar sayesinde ve Bakanlığımızla birlikte koordineli şekilde 200 binleri buldu" dedi.  

"Soğanlı, son bir yılda hızlı bir şekilde ivme kazandı"

Bakan Yardımcısı Yazgı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile koruma amaçlı imar planı çalışması yapıldığı bilgisini paylaşarak, şunları söyledi: 

"Bu tür yerlerde turizme açılacak alanlarda on kere düşünüp bir kere hareket etmek gerekiyor. Doğru planlamayla lokasyonların doğru belirlenmesi, turizm alanlarının doğru belirlenmesi, kültür varlıklarının doğru bir şekilde korunup kollanması gerçekten önem arz ediyor. Bu noktada bu yaz itibariyle öyle bir şey dememiz biraz güç ama zaten son bir yılda çok hızlı bir şekilde ivme kazandı Soğanlı. Bunun devam etmesi için biz Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapacağız, Büyükşehrimizle, Valiliğimizle ilçe belediyelerimizle ve buradaki tüm sektör paydaşlarımızla çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettireceğiz."