İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret etmişti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleşen Kurultay'ın ardından ikili ilk defa bir araya geldi. 

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi sonrası Ankara kulislerinde “Kurultay sürecini, geçmişi geçmişte bıraktılar. İki isimde de normalleşme sürecinden bir rahatsızlık görülüyor. İki isim de ‘Bundan sonra Erdoğan’a karşı çetin bir mücadele yürütelim’ görüşünde hemfikir” değerlendirmeleri yapıldı.

Görüşmeye ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklar, iki ismin kurultay sonrası ilk defa bir araya geldiğine dikkat çekerek “Kurultaydan kalan soğukluk eridi. Bundan sonra yeni bir süreç de başlayabilir. Genel merkez Ekrem Bey ve Kemal Bey için ‘Nasıl olsa bir araya gelemezler’ diye bakıyordu” diyor. İmamoğlu’na yakın isimler ise “Normalleşme sürecine ortak bir tepki var” sözüne ilişkin “Ekrem Başkan bu konuya hiçbir yerde girmiyor. Genel merkezle zıt bir görüntü çizmiyor. Çünkü aykırı bir ses kötü gözükür. Ancak örgütün içinde tabii eleştiriler, Erdoğan ile olan yakınlaşmadan rahatsızlık duyanlar var” yorumunu yapıyor. 

"Yönetime mesaj" iddiası

Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" programı düzenlendi Ankara'da "19 Eylül Gaziler Günü" programı düzenlendi

Ayrıca parti kulislerinde; İmamoğlu’nun tüzük kurultayı çalıştayında yaptığı “CHP değişecek ve Türkiye de değişecek. Bu yolculuğun başka bir sonucu olmaz” konuşmasının da yönetime yönelik “Değişim tam olarak gerçekleşmedi, her yönüyle partiye yansıyan bir değişim olmalı” mesajı olduğu idida ediliyor. 

Editör: Erva Gün