CHP'de yerel seçimler nedeniyle Eylül ayında yapılması planlanan tüzük kurultayının ertelenebileceğini iddia edildi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre 

Tüzük Kurultayı’nın planlandığı gibi 4-9 Eylül tarihleri arasında yapılması için hazırlıklar sürerken, parti örgütlerinden, tüzük kurultayının yapılmaması veya ertelenmesi talepleri geldiği belirtiliyor.

Tüzük kurultayının belirtilen tarihlerde düzenleneceğini bildiren bir parti yetkilisi, "Ama kapsamı ne olacak, bir tadilat mı yoksa geniş kapsamlı bir tüzük değişikliği mi olacak? Yetkili kurullarımız ve örgütlerimizle konuşup karar verilecek” sözlerini kullandı.

Öngörülen takvime göre Tüzük Kurultayı, Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül’de Sivas’ta başlayacak ve daha sonra Ankara’da partinin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’ü de kapsayacak şekilde devam edecek.

CHP’nin hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi’nin koordinasyonunda yürütülen tüzük kurultayı hazırlıkları kapsamında önceki dönemdeki parti yöneticileri, akademisyenler ve partinin önceki genel başkanlarına kadar geniş bir kesimden tüzük konusunda önerileri almaya devam ediliyor. Bu kapsamda Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığı döneminde hazırlanan tüzük değişikliği taslağı da ele alınıyor.

CHP’den, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teğmenlere yönelik sözlerine tepki yağdı CHP’den, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teğmenlere yönelik sözlerine tepki yağdı

Ancak örgütlerin tüzük değişikliği konusundaki istekli olmadığı da konuşulan iddialar arasında. Nedenler arasında ise tüzük değişikliği için harcanacak çabanın olası erken seçim için harcanmasını savunanlardan parti içi kavgalara yol açılmaması gerektiğini ileri sürenler kadar farklı gerekçeler ileri sürülüyor. 

Haberin tamamını okumak için tıklayın.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar