Can Ertuna: Medyanın Narin cinayetini izleme şekli izleyici ve okuyucuları travmatize etti Can Ertuna: Medyanın Narin cinayetini izleme şekli izleyici ve okuyucuları travmatize etti

Ati̇ (4)ATİLA GÜVENÇ - Kentte sinemanın desteklenmesi, genç yeteneklerin keşfedilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 3. Kısadan Anlat Kısa Film Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu. 15 projenin finale kaldığı yarışmada birincilik ödülü, yapımcılığını Esra Kutlu ve yönetmenliğini İlayda İşeri’nin yaptığı ‘Tarla Fareleri’ adlı filmin oldu. 
3. Kısadan Anlat Kısa Film Proje Yarışması’nda birincilik, yapımcılığını Esra Kutlu, yönetmenliğini İlayda İşeri’nin yaptığı "Tarla Fareleri" adlı filmin oldu. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Serkan Fakılı’nın yaptığı "Karga" jüri özel ödülüne değer görülürken Küçükçekmece Film Ofisi jüri özel ödülü ise yapımcılığını Didem Nur Yayman, yönetmenliği Dalya Keleş tarafından yapılan "Yerçekimi" adlı filme verildi.Yarışmanın birincisi de 50.000 TL para ödülü kazandı.
Ati̇ (5)15 finalist ön elemede belirlendi
Yarışmanın ön elemesinde, film yapımcısı Berfün Demirat, yönetmenler Esra Güzel ve Ömer Ferhat Özmen; 250 yarışmacı arasından 15 genç yeteneği finale taşıdı. Yarışmanın finalinee kalan filmler, film yönetmeni Ferit Karahan, oyuncu Nezaket Erden ve film yapımcısı Yamaç Okur’un jüriliğinde ödüller için değerlendirildi. 3. Kısadan Anlat Kısa Film Proje Yarışması’nda "Tarla Fareleri" birinci olurken Jüri Özel ödülü "Karga" ve Küçükçekmece Film Ofisi jüri özel ödülü ise "Yerçekimi" adlı filme verildi. 
Ati̇ (1)Film Ofisi mezunları sertifikalarını aldı
Küçükçekmece Film Ofisi’nde eğitimini tamamlayan 54 öğrenci, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle mezun oldu. Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey öğrencileri kutlayarak sertifikalarını verdi. Küçükçekmece Film Ofisi, Yaşar Kemal Sanatevi’nde her ay farklı 25 kişilik öğrenci gruplarına yönetmenlik ve senaryo yazarlığı dersleri veriyor. 

Editör: Ramazan Atabey