Haber Merkezi - NTV'nin aktardığı habere göre Kripto para piyasasına, yasal zemin hazırlamak için yürütülen çalışmada sona gelindi.

Adana'da 62 çeşit silajlık mısırdan verimi ve kalitesi yüksek olanlar tescillenecek Adana'da 62 çeşit silajlık mısırdan verimi ve kalitesi yüksek olanlar tescillenecek

AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri kripto varlıklara ciddi bir toplumsal ilgi olduğunu belirterek, "Burada vatandaşımızı korumak, vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ama bir yandan da blok zincir zihniyetinin önünü açmak, onun önünü kapatmamak noktasında çalışmalarımız oldu, oluyor” dedi.

Sektörle iletişim halinde olduklarını söyleyen İleri, "İlgili kurumlar çalışmalarını yapıyorlar. İlerleyen süreçlerde bu konu tekrar gündeme gelecek” dedi.

Düzenleme ile, kripto para işlemi yürüten yerel borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi amaçlanıyor. Kripto para ticaretinin vergilendirilmesi de söz konusu. Düzenlemenin yıl bitmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar