Haber Merkezi - Başkent Moskova'da güncel konulara dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Sırbistan'da 17 Aralık'ta yapılan genel ve yerel seçimlerin sonuçlarına karşı düzenlenen gösterilere işaret ederek, "Olanlar, Sırbistan'ın meselesidir. Ülkede gerekli tüm tedbirleri alabileceğine inandığımız meşru yönetim var. Hiç kimsenin, özellikle de müttefikimiz ve ortağımız olan Sırbistan'ın iç işlerine müdahale etmedik ve müdahale etmeyi düşünmüyoruz" diye belirtti. 

Ayrıca, Peskov, Sırbistan ile ilişkilere değer verdiklerini ve bu ilişkilerin çeşitli alanlarda gelişme imkanına sahip olduğunu kaydetti. 

Ülkedeki seçimlerde ihlal yaşanmadığına dair açıklamaların yapıldığını vurgulayan Peskov, "Üçüncü bir gücün Belgrad'da düzensizliği kışkırtma girişimlerini görüyoruz. Sırbistan yönetiminin yasal düzeni sağlayacağından şüphemiz yok" dedi. 

BMGK, Lübnan için cuma günü acil toplanıyor BMGK, Lübnan için cuma günü acil toplanıyor

Bununla birlikte, Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in St. Petersburg kentinde yapılacak Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi toplantısı kapsamında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşme ihtimaline ilişkin soruyu "Böyle bir imkana sahipler" diye cevapladı. 

Editör: Esin Özdemir