Deniz Ali Tatar

Ankara’nın 6 yıldır kültür sanat buluşma noktalarından bir tanesi olan Çankaya Sahne’de, William Shakespeare eseri olan “Kral Lear” sahneye konuldu. Tiyatro tarihinin kült yapıtlarından bir tanesi olan “Kral Lear”, İsmail Suat Öztürk’ün çevirisi ve Mehmet Atay’ın yönetmenliğinde dün akşam prömiyerini gerçekleştirdi. Bir ülkede yaşanacak en acımasız erk savaşının sonuçlarını yine acımasız bir dille gözler önüne seren oyunda Shakespeare, toplumları kemiren kurtların hangi kalplerin kuytularında ürediğini anlatıyor.

Kral Lear Prömiyer Çankaya Sahne (3)

Prömiyere ayrıca, Çankaya Sahne’nin bir çok oyununun yönetmenliğini üstlenen usta DT sanatçısı Nermin Uğur da katıldı. 21 Mayıs akşamı prömiyerini yapan oyun, katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı. Oyunun kadrosunda ise; Deniz Aygün, Güray Kip, Taygun Sungar, Ateş Bars, Çağrıl Atay, Mehmet Atay, Müge Buket, Deniz Özaydın, Ozan Altuntaş, Baran Taylan Yolalan, Sıla Demircan ve Rüzgar Kılıkçı yer alıyor. Ozan Altuntaş’ın reji asistanlığında sahneye çıkan oyunun; Dekor&Işık tasarımını Mimart, Kostüm tasarımını Günay Yıldız, Hareket tasarımını Dilan Şendir, Müzik tasarımını Rüzgar Kılıkçı, Dövüş koreografisi Ateş Bars ve şan eğitimini Tuna Fırıncıoğlu üstlendi.

Kral Lear Prömiyer Çankaya Sahne (2)

“Dostlarımızın yanımızda olduğunu bilmek, bizim için muazzam bir olay”

Mozart'ın bilinmeyen bir bestesi bulundu! Mozart'ın bilinmeyen bir bestesi bulundu!

130 dakika süren “Kral Lear” prömiyerinin ardından sözü alan oyunun oyuncularından ve Çankaya Sahne’nin Genel Müdürü Çağrıl Atay, prömiyer gecesinde kendileriyle olan ve gelen herkese teşekkür etti. Oyun sürecinde kendilerine destek olanlara teşekkür eden Atay, “Tanıdık yüzler görüyoruz, oynarken de gördük. Arkadaş tiyatroların, dostlarımızın ve ailemizin yanımızda olduğunu bilmek, bizim için muazzam bir olay. Her defasında aynı duyguyla prömiyerlerimizi yapıyoruz. Sezon sonunda böyle bir prömiyer yaptık. Aslında hiç adetimiz değildir ama, yapmak istedik ve bu yolda da ‘yeni oyun çıkarıyoruz’ dediğimiz andan itibaren bizimle olan, koşturan, kuliste, boş bulduğu her an bizleri arayan soran dostlarımıza sezon finali vasıtasıyla da bir teşekkür ediyorum” dedi.

60 günlük bir prova sürecinde oyunu seyirciyle buluşturduklarını söyleyen Atay, oyunda emeği geçen ve çalışma yapan herkesi tek tek sıralayarak teşekkür etti. “Kral Lear”, 22 ve 23 Mayıs’ta da saat 20.00’da Çankaya Sahne’de seyirciyle buluşacak. Oyunun Haziran programı ise yakın zamanda açıklanacak.

Kral Lear Afiş

Muhabir: Deniz Ali Tatar