Cemre Polat

Tohumluk Vakfı’nın öncülüğünde gerçekleşen “Köy Çocukları Fotoğraf Sergisi” ve resim çalıştayı, köy çocuklarını sanatla buluşturdu. Etkinlikte çocuklar, profesyonel ressamlarla hem fotoğraf hem de resim sanatına adım attı.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Tohumluk Vakfı’nın düzenlediği “Köy Çocukları Fotoğraf Sergisi” ve resim çalıştayı, Ankara Kent Konseyi Sanat Galerisi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sergide, Ankara'nın çevre köylerinden gelen çocukların fotoğrafçılık eğitimi sırasında çektikleri köy fotoğrafları sanatseverlerle buluştu.

Whatsapp Görsel 2024 09 27 Saat 17.16.39 D4F781Fb

Etkinlik Kültür Bakanlığı, Ankara Kent Konseyi ve köy okullarının iş birliğiyle hayata geçirilirken, çocuklar profesyonel ressamlarla bir araya gelerek sanat dolu anlar yaşadı. "Benim Köyüm, Benim Ankaram" temalı resim çalıştayında, 12 ila 15 yaş arasındaki çocuklar, ressamların rehberliğinde eskiz çalışmaları yaptı ve akrilik boyalarla köylerini ve başkenti resmetti.

Bala Afşar İlköğretim Okulu, Bala Tınaztepe İlköğretim Okulu ve Bala Anadolu Lisesi’nden öğrencilerin katıldığı sergide, doğa ve köy yaşamını anlatan fotoğraflar beğeni toplarken, resim çalıştayı da çocukların sanata olan ilgisini pekiştirdi.

Whatsapp Görsel 2024 09 27 Saat 17.16.34 32E5Bb1A

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı tarih belli oldu Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı tarih belli oldu

24 Saat'e konuşan Tohumluk Vakfı Başkanı Pınar Ayhan, bu etkinliğin çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine büyük katkı sağladığını belirterek, "Bu özel sergi, vakfımızın dokunduğu çocukların emeğini ve yaratıcılığını gözler önüne seriyor" dedi.

Pınar Ayhan: Köy ve kent arasındaki bağları kültürel değerler üzerine kuruyoruz

Ayhan, “Vakfımız, üretimi hedefliyor ancak üretime giden yolların açık olması gerekiyor. Bu da spordan, sağlıktan, sanattan, eğitimden ve kültürden geçiyor. Biz de köy ve kent arasında köprüler kurarken tüm bu değerleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bugünkü etkinliğimiz de bunun bir parçası" dedi.

Whatsapp Görsel 2024 09 27 Saat 17.16.06 E80Ad746

"Çocukları usta ressamlarla bir araya getirdik”

Eğitim sanat komitemiz Bala’nın Afşar köyündeki ilkokul çocuklarını usta ressamlarla bir araya getirdi. Çocuklarımızı resim sanatıyla, Ankara’yla ve Ankara Kent Konseyi’yle tanıştırdık. Bu etkinliklerimiz sayesinde bilinçli insanlar yetiştirmek için adım atıyoruz.

Atatürk’ün bize emanetleri olan çocuklarımız, Cumhuriyetin değerlerini yüceltsinler ve korusunlar diye gayret ediyoruz, onlara bildiklerimizi öğretmek için çalışıyoruz. Bu yolda yürümeye kararlıyız. Bizimle birlikte yürüyen tüm paydaşlarımıza teşekkürediyoruz” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 09 27 Saat 17.16.42 62177E2C

Yahnici: Size miras bırakılan Cumhuriyet'e layık olmalısınız

Etkinlik açılışında çocuklara seslenen Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu ve Kale Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici, “Kent, size sahip çıkmalı siz de kente sahip çıkmalısınız.

Milli mücadeleyi gerçekleştiren atalarınızın emaneti olan bu şehri korumak sizin göreviniz. Onların torunları olduğunuzu hiç unutmayın. Cumhuriyet kolay kurulmadı. Bu emek, ter ve kan dökülerek kazanılan Cumhuriyete layık gençler olmak zorundasınız” diye konuştu.

Editör: Cemre Polat