Genel

Kore Kültür Merkezi'nin 12. açılış yıl dönümü kutlandı

Kore Kültür Merkezi, merkezinin açılışının 12. yılında bir dizi kutlamalara ev sahipliği yaptı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Kore Kültür Merkezi, 22 Ekim Pazar günü saat 10.00'dan itibaren merkezinin açılışının 12. yıl kutlaması etkinliklerini düzenledi. Etkinliğe, önceden başvuran 300 Kore hayranı ve Kültür Merkezi performans ekibi dahil olmak üzere 500'den fazla kişi katıldı. 
Etkinliğin ilk bölümünde, Kore Alfabesi Gününü anmak amacıyla birinci tur elemelerin ardından seçilen katılımcılara yönelik güzel yazı yazma ve Korece konuşma yarışması finalleri düzenlendi. Ayrıca Türk vatandaşlarının ilgisini çeken K-güzellikten başlayarak, kaligrafi, hanbok (Kore geleneksel kıyafeti), Kore alfabesi mühürleri gibi Kore kültürlerini deneyimleme fırsatı sunuldu.

Korece konuşma yarışması, "Korece ve benim geleceğim" konusu üzerine gerçekleşti ve toplam 9 final katılımcısı, Korece yeteneklerini yarıştırdı. Bu katılımcılar arasında Sejeong Enstitüsü mezunları, Kore dili ve edebiyatı öğrencileri, kendi kendine Korece öğrenen çalışanlar ve yüksek lisans öğrencileri gibi farklı geçmişlere sahip kişiler yer aldı. Konuşma yarışmasında birincilik ödülü kazanan Nazanin Ebrahimi, "Evde Kore dizilerini izlerken kendi kendime Korece öğrenmeye başladım ve kendi kendime konuşma alışkanlığım olduğu için Korece pratiği yapma konusunda bana çok yardımı dokundu. Birçok iyi Korece konuşan katılımcı olduğu için ödül beklentim yoktu, bu yüzden birincilik ödülü kazandığım için çok mutluyum." şeklinde duygularını ifade etti.

İkinci bölümde, son bir yıl boyunca Kültür Merkezi'nin faaliyetlerinden oluşturulan tanıtım videosunun gösterimi, Kültür Merkezi Genel Müdürünün açılış konuşması ve pasta kesme töreni ile etkinlik gerçekleşti. Etkinliğin gösteri bölümü, Blackpink üyesi Jisoo'nun "꽃" (Çiçek) şarkısına uygun olarak Kore geleneksel dansları sergileyen Kültür Merkezi Geleneksel Dans Ekibi'nin sahnesiyle başladı. Daha sonra, Türk geleneksel şarkısı "Üsküdar" ile birlikte yelpaze dansı sergilendi. Samulnori ekibi ise eğlenceli ve canlı Kore geleneksel müzik performansı sergileyerek izleyicilerin büyük ilgi ve alkışını topladı.

Kore hayranı 21 yaşındaki Yasemin Dasdemir, "Her yıl Kültür Merkezi'nin açılış etkinliğine katılıyorum ve her seferinde farklı gösterileri izleyebilmek beni çok mutlu ediyor. Ayrıca, Kültür Merkezi'nin iki ülkenin kültür alışverişi için gösterdiği çaba harika. Gelecek yıl performans ekibi olarak katılabilme fırsatım olursa harika olurdu." dedi. Ardından, Song Juchan adlı taekwondo öğretmeninin gösterisi ve 2023 K-POP World Festival'in ödül kazanan ekibinin K-POP performansı gerçekleşti. Sonrasında, son bir ay boyunca Kültür Merkezi'nde K-POP Akademisi'ne katılan öğrencilerin gösterileri gerçekleştirildi. Daha sonra, K-POP Akademisi eğitmenlerinin kutlama gösterileriyle etkinliğin sonuna gelindi.

K-POP Akademisi öğretmeni Ma Eunjin, "Bir ay boyunca arkadaşlarımla ders yapmak çok eğlenceliydi. Türk arkadaşlarımızın coşkuları çok yüksek olduğu için ilerlememiz kolaydı. K-POP'a ilgi duyan bu arkadaşlar, şarkı sözlerini rahatça ezberleyerek dersi iyi takip ettiler, bu yüzden minnettarım. Gösterimizin başarılı bir şekilde tamamlanması beni gururlandırdı." dedi. Kültür Merkezi gemel müdürü Kee Houng Park, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Gelecekte de Kore hayranlarının katılımıyla, Kore kültürünün güzelliğini paylaşarak ve K-kültürünün ötesine geçip tarih, felsefe, bilim gibi birçok farklı alandaki kültürel etkileşim noktalarını genişleterek Türkiye'de Hallyu rüzgarının devam etmesi için çalışmaya devam edeceğiz.”