Ardahan'da jandarmanın arazide bulduğu yaralı şahin tedavi edilecek Ardahan'da jandarmanın arazide bulduğu yaralı şahin tedavi edilecek

Haber Merkezi - 19. kez düzenlenecek olan Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmayı sürdürüyor. 19. Köprüde Buluşmalar bu yıl, 24-26 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.  Köprüde Buluşmalar kapsamında gerçekleştirilecek Film Geliştirme Atölyesi, sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı hedefliyor.

koprude-bulusmalar-2023-header

Atölyeye Türkiye’den seçilen projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları, uluslararası projelerin ekipleriyle birlikte yapacakları ön hazırlık ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak senaryo, prodüksiyon, dağıtım ve pazarlama üzerine kapsamlı bir çalışma yapacak.  Uluslararası yapımcı, dağıtımcı, festival ve fon temsilcileri ve yayın kuruluşlarıyla yaptıkları toplantılarda işbirliklerinin ilk adımlarını atacak proje ekipleri, ayrıca projelerini uluslararası sinema profesyonellerinden oluşan jüriye sunacak. Atölye başvuruları için son gün 11 Aralık 2023.

koprude-bulusmalar-2017-3

Film Geliştirme Atölyesi seçkisinde çeşitlilik olmasına önem veriliyor. Belgesel, tür sineması (korku, fantastik), çocuk ve komedi filmleri gibi farklı konu ve türlerde projelere açık olan çağrı, disiplinlerarası ve hibrit projeleri de kapsıyor. 
Köprüde Buluşmalar atölyelerine katılmış filmler arasından İki Şafak Arasında (Selman Nacar), Sardunya (Çağıl Bocut), Beni Sevenler Listesi (Emre Erdoğdu), Zuhal (Nazlı Elif Durlu), Eat Your Catfish (Senem Tüzen, Adam Isenberg, Noah Arjomand), Turna Misali (İffet Eren Danışman Boz), Cemil Şov (Barış Sarhan), Av (Emre Akay) ve Sanki Her Şey Biraz Felaket (Umut Subaşı), Yurt (Nehir Tuna), Tereddüt Çizgisi (Selman Nacar) ilk gösterimlerini seçkin festivallerde yaptı.

Editör: Deniz Ali Tatar