İSTANBUL (AA) - Yıldız Holding'in İslam Eserleri koleksiyonunda yer alan hat eserlerinden oluşan “Konuşan Yazılar” sergisi, Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bugünün Resmi Gazetesi (20 Eylül tarihli Resmi Gazete) Bugünün Resmi Gazetesi (20 Eylül tarihli Resmi Gazete)

Holdingden yapılan açıklamaya göre, geleneksel İslam sanatının en güzel örneklerini bir araya getiren sergi, Ankara Sanayi Odası Sergi Salonu'nda açıldı.

Sergide Hafız Osman, Mahmud Celaleddin Efendi, Yesarizade Mustafa İzzet Efendi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Mehmed Şefik Bey, Hasan Rıza Efendi ve Hamid Aytaç gibi kıymetli hattatların eserleri yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı Bahattin Aydın, holding olarak kültür ve sanat faaliyetleriyle topluma fayda sağlamaya özen gösterdiklerini belirterek, "Daha önce sergilediğimiz illerde yoğun ilgi gören ve hat sanatının öncü isimlerinin birbirinden değerli eserlerinden oluşan Konuşan Yazılar sergisini, ramazan ayında başkentimizde sanatseverlerle bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Tüm Ankaralıları sergimize davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sergi, 15 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.​​​​​​​

Kaynak: aa