Dünya

Kızılhaç: Bebekler ve yoğun bakımdaki hastalar hayati risk altında

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Francesco Rocca,  İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altında bulunan Gazze'deki duruma ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Rocca,  "Yeter, uluslararası toplum, Gazze'deki durumu nasıl kabullenebilir? Kudüs Hastanesi'nde kuvözdeki bebekler ve yoğun bakımdaki hastalar hayati risk altında" dedi. 

Abone Ol

Haber Merkezi- Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Francesco Rocca,  İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altında bulunan Gazze'deki duruma ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Rocca,  "Yeter, uluslararası toplum, Gazze'deki durumu nasıl kabullenebilir? Kudüs Hastanesi'nde kuvözdeki bebekler ve yoğun bakımdaki hastalar hayati risk altında" dedi. 

 Çatışmaların durması yönünde çağrıda bulunan Rocca, Gazze'ye insani yardım erişimi sağlanması ve yakıt dahil tüm yardımların Gazze'nin kuzeyine de ulaşması gerektiğini vurguladı.

IFRC Genel Sekreteri Jagan Chapagain ise sosyal medya platformundan, Filistin Kızılayı'nın, korkunç bir durumun hakim olduğu Kudüs Hastanesi yakınlarındaki şiddetli bombardımanın sürdüğünü bildirdiğini aktardı.

Chapagain, "Bebekler dahil birçok kişinin hayatı risk altında. Hastaneler korunmalı" diye belirtti.