Ekonomi

Kırşehir'de üreticilere verilecek miktarlar açıklandı

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı için geçerli olacak yeni destekleme modelini duyurdu. Su kısıtı olan bölgelerdeki üreticilere ek destek sağlanacak.

Abone Ol

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı için geçerli olacak yeni destekleme modeli kapsamında üreticilere verilecek destek miktarlarını açıkladı.

Müdürlüğün yazılı açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan yeni destekleme modeliyle ilçe ve bölgelere göre destek miktarlarının yeniden belirlendiği ifade edildi. Su kısıtı bulunan bölgelerde üreticilere ekstra destek sağlanacağı belirtilirken, Kırşehir'in Mucur ve Boztepe ilçelerinin de bu bölgeler arasında yer aldığı vurgulandı.

Açıklamaya göre, mevcut modelde Kırşehir'de arpa ve buğday üreten bir çiftçi 185 lira destek alırken, yeni modelde bu miktar 634 liraya yükseltildi. Su kısıtı olan Mucur ve Boztepe ilçelerinde ise ek desteklerle bu miktar 976 liraya çıkacak. Ayrıca, Kırşehir'de yoğun olarak üretilen yağlık ayçiçeğinde mevcut destek 206 liradan 732 liraya yükseltilirken, su kısıtı olan bölgelerde bu rakam dekara 1025 lira olacak.