Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak

Haber Merkezi - Türkiye ile Kırgızistan arasında organize edilen, kültürlerarası paylaşımın ve iletişimin daha da güçlenmesi; karşılıklı kültür ve sanat değerlerinin tanıtılarak kültürel iş birliği ve dayanışmanın artırılması amacıyla Kırgızistan Kültür Günleri gerçekleşiyor. 26-29 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen Kırgızistan Kültür Günleri,  Ankara ve Antalya’da çeşitli etkinliklerle gerçekleşiyor. Ankara'daki açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Batuhan Mumcu ve kırgız mevkidaşı Timurlan Azhymaliev katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı ve Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde düzenlenen etkinlikler ile Kırgız kültürünün ülkemizde çeşitli sanatsal etkinliklerle tanıtılması amaçlanıyor.

kırgızistan (2)

Kültür Günleri kapsamında, 26-27 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonunda Kırgız Sinema Filmi Gösterimleri, 26 Kasım 2023 tarihinde saat 19:00’da Büyük Tiyatro Opera Sahnesinde  Kırgızistan  Kültür  Günleri'nin  Açılış Konseri  ve  El  Sanatları  Sergisi,  27  Kasım  2023 tarihinde Gazi Üniversitesinde "Kırgızistan-Türkiye Kültür ve Edebiyat Bağları" Konferansı, "Cengiz Aytmatov ve Çağdaşları" Fotoğraf Sergisi, Cengiz Aytmatov'un "Beyaz Gemi" eserinden uyarlanan "Şambala"  filminin  gösterimi yapılacak. 

Kırgızistan Kültür Günleri 28-29 Kasım 2023 tarihlerinde Antalya'da Kırgız Sinema Filmi Gösterimleri ile devam edecek ve 29 Kasım 2023 tarihinde Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi Büyük Salonda gerçekleştirilecek konser etkinliği ile sona erecek.

Editör: Deniz Ali Tatar