Ekonomi

Kira kontratları artık e-Devlet üzerinden yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, alınan kararla kira kontratlarının artık e-Devlet üzerinden yapılacağını açıkladı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet kapısında yeni tasarlanan hizmetleri anlattı.

Bürokrasiyi azaltmak ve hizmetleri kolaylaştırmak noktasında e-Devlet uygulamasındaki gelişmeleri özetleyen Yılmaz, "Son dönemde yaptıklarımız; müze kart entegrasyonu (390 bin mobil müze kart), mobil kaza tutanağı 20 Mayıs’ta açıldı, şimdiden 59 bin kişi kullandı. e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler. ’Özel sigortalarım’ bütünleşik hizmetinin kademeli olarak geliştirilmesi ile kullanıcılar tüm poliçe bilgilerine tek nokta üzerinden erişim sağlayabilecek ve işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Mobil cüzdan uygulamasının devreye alıyoruz. Kullanıcılar internetin olmadığı ortamda da dijital cüzdanlarına aktardıkları verileri kamu hizmetlerinden faydalanırken kullanabilir duruma geleceklerdir. Yakın dönemde yürütülen çalışmalardan biri de belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi ve yaygınlaştırılması olmuştur. Söz konusu çalışma ile yerel yönetimlerin dijital hizmetlerine standart getirilmiş ve belediye hizmetlerinin 12 kategori altında sunulması sağlanmıştır. Bugün e-Devlet Kapısında 494 belediyeye ait 3 bin 981 dijital hizmet sunulmaktadır. Ayrıca mevcut hizmetlerde aksaklıkları gideriyor, hizmet kalitesini arttırıcı çalışmalar yapıyoruz. Yüksek öğretimde de kategorizasyon yapıyoruz.”

Gelecek dönem hedefleri arasında siber güvenliği güçlendirmek, yerli ve milli yazılımları yaygınlaştırmak, başarılı ürünleri ihraç ederek bilgi tabanlı ekonomik gelişimi hızlandırmak bulunduğunu aktaran Yılmaz, bu hedefler kapsamında e-Devlet'ten sunulan hizmetlere de yenilerinin ekleneceğini kaydetti. Yılmaz bu kapsamda kayıt dışılıkla mücadele için kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini kaydetti.