Güncel

Kilise saldırısı ile ilgili konuşan Papalık Vekili Palinuro: Eminiz ki gerçek ortaya çıkacak

Suriye-Irak-Ürdün üçgeninde yer alan ABD askerlerinin konuşlandığı Tenef Üssü'ne düzenlenen saldırıda Pentagon "İran destekli milisleri" sorumlu tuttu.

Abone Ol

Haber Merkezi - ABD askerlerinin konuşlandığı Tenef Üssü, Suriye-Irak-Ürdün üçgeninde düzenlenen  İHA saldırısında üç ABD askeri öldü 25 kişi yaralandı. 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" sözlerini kullandı. ABD Başkanı Joe Biden ile olayla ilgili gerekli adımları atma konusunda kararlı olduklarını söyleyen Austin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" dedi. 

Irak'taki Şii gruplar hedef gösterildi

Irak'ta İran destekli Şii milis yapıların yer aldığı "Irak'ta İslami Direniş" grubu, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen ve 3 ABD askerinin öldüğü saldırıyı kendilerinin düzenlediğini ileri sürdü.

Irak'ta İslami Direniş grubu, yazılı açıklama yaparak, sabaha karşı İHA'lar ile Suriye'deki eş-Şeddadi, Rukban ve Tenef üslerine saldırı düzenlediklerini iddia etti.

Açıklamada grubun ayrıca İsrail'deki Zevulun Denizcilik Tesisi'ne de eş zamanlı saldırı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.