Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a erken seçim çağrısı

"İkinci parti olunca artık Erdoğan ülkeyi sağlıklı yönetemez. Erdoğan’ın artık erken seçime gitmesi ve yeni yönetimi iktidara teslim etmesi lazım. Geçmişte bunun örnekleri vardır."

Abone Ol

Kemal Kılıçdaroğlu, "İkinci parti olunca artık Erdoğan ülkeyi sağlıklı yönetemez. Erdoğan’ın artık erken seçime gitmesi ve yeni yönetimi iktidara teslim etmesi lazım. Geçmişte bunun örnekleri vardır" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a erken seçim çağrısında bulundu.

Tele 1'den Yılmaz Polat'a konuşan Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ikinci parti olmasını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçime gitmesi gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili siyasi tarihten de örnek vererek, "Demokrasinin gereği olarak, ikinci parti konumuna geldiğinde artık ülkeyi gerçek anlamda yönetecek iradeye sahip olmadığından ayrılması gerekiyor. Bırakması gerekiyor. Ecevit gereğini yapmıştı. Tarihimizde bu örnek varken Erdoğan’ın direnmesi ben yerimde kalacağım diye direnmesi aslında demokrasiye düşürülen bir gölgedir. Halkın iradesine düşürülen bir gölgedir" sözlerini kullandı.

"İş birliği yapmak güzeldir"

Siyasette yumuşama çağrılarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Şimdi siyasette Türkiye’nin demokratikleşmesi, kişi başına gelirin yükselmesi, yoksulluğun giderilmesi gibi pek çok alanda iş birliği yapmak anlaşılır bir şeydir, olması gereken bir şeydir. Eğer Türkiye’de demokrasi kökleşecekse, demokrasi kurumlaşacaksa, anayasa uygulanacaksa dolayısıyla bu konularda iş birliği yapmak güzeldir" dedi. 

Siyasete tekrar girip girmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, AKP'nin ABD'deki mal varlığının endişe verici bir boyuta ulaştığını sözlerine ekledi. 

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.